"GÜNDEM"

Kanadalılar Cami Saldırısının “Kahramanı”na Destek Veriyor

Quebec şehrinde İslam kültür merkezine düzenlenen saldırıda saldırganın dikkatini üzerine çekerek başka ölümleri engelleyen Aymen Derbali için Kanadalılar yardım kampanyası düzenliyor.

24 Aralık 2017 admin

Geçen sene Kanada’nın Quebec kentinde gerçekleştirilen ve 6 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanması ile sonuçlanan cami saldırısında, saldırganın dikkatini üzerine çekmeye çalışıp cemaati koruyan ve 7 yerinden vurulan Aymen Derbali için farklı gruplar yardım kampanyası başlattı. Olay sonrası kahraman ilan edilen Derhali için organizatörler, karısı ve üç çocuğu ile mütevazı bir apartmanın dördüncü katında yaşayan Derhali’nin tekerlekli sandalye ile kolaylıkla girip çıkabileceği bir ev almak için gereken 400,000 Kanada Doları ($311,000) toplamayı hedefliyor. Cumartesi günü itibariyle toplanan toplam bağış miktarı ise 107,000 Kanada Doları ($84,000).

 

Quebec’te Ne Olmuştu?

29 Ocak 2017’de Quebec’te cami olarak da kullanılan İslam Kültür Merkezi’ne Alexandre Bissonnette tarafından yapılan silahlı saldırı sonrası 6 kişi hayatını yitirmiş, 8 kişi ise yaralanmıştı. Saldırı sonrası Kanada Başbakanı Justin Trudeau toplumsal çeşitliliğin Kanada için bir güç olduğunu ve Müslümanların Kanada’nın ulusal yapısının önemli bir parçasını oluşturduğunu söylemişti. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler