"doktor"

Fransa’da Müslüman Doktorun Muayenehanesine Irkçı Saldırı

Fransa'da Müslüman doktor Abdelghani Amrane'nin muayenehanesi, 18 ay içerisinde 4'üncü kez ırkçıların hedefi oldu.

Fransa’da Müslüman doktor Abdelghani Amrane’nin muayenehanesine, 18 ay içerisinde 4’üncü kez ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Ülkenin Belçika sınırındaki Lille şehrinde meydan gelen olayda, kimliği belirlenemeyen saldırganlar, Amrane’in özel muayenesinin önüne ırkçı ifadeler yazdı. Sabah muayenehanesine gelen doktor, kapıda “Araplar dışarı” ifadelerini gördüğünü söyledi. Muayenehanesini 3 yıl önce açtığını ve 4’üncü kez başına böyle ırkçı bir olay geldiğini kaydeden Amrane, il başta önemsemediğini, ancak saldırıların artarak devam ettiğini aktardı. Ayrıca daha önce iki kez de muayenehanesinin soyulduğunu kaydetti. 

Lille Belediyesi’nden Irkçı Eyleme Sert Kınama

Lille Belediye’sinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Martine Aubry’nin ırkçı eylemi en sert ifadelerle kınadığı duyuruldu. Ayrıca Aubry’nin doktor Amrane’ye bir mektup göndererek desteklerini ilettiği belirtildi. Irkçı eylemin gerçekleştiği Lille’in Wazemmes semtinin Bölge Meclis Konseyi Başkanı Charlotte Brun da eylemin hem mağdur doktor hem de tüm bölge toplumu için son derece kötü bir durum olduğunu aktardı. Irkçı saldırının kabul edilemez olduğunu aktardı.

İslamofobik Saldırılarda Düşüş Gözlemlenmişti

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili yayınladığı raporunda, İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunu ise konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluşturdu. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler