"Fransa"

Tarık Ramazan Kefaletle Serbest Bırakıldı

Fransa'da iki kadına tecavüz suçlamasıyla yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan ilahiyat profesörü Tarık Ramazan, kefaletle serbest bırakıldı.

16 Kasım 2018 admin
Tarık Ramazan @ AA değişiklikler: Perspektif

Fransa’da iki kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan ilahiyat profesörü Tarık Ramazan, Paris Temyiz Mahkemesi’nde görülen duruşmada kefaletle serbest bırakıldı.

Avukatı Emmanuel Marsigny konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan’ın 300 bin Euro kefalet bedeliyle serbest bırakıldığını duyurdu. Ayrıca yurt dışı çıkış yasağı da getirilen Ramazan’ın her hafta bir karakola giderek imza vermesi de gerekecek. Tarık Ramazan, mahkemede verdiği ifadede, “Nereye kaçacağım. Fransa‘da kalıp suçsuzluğumu ve onurumu savunacağım.” ifadelerini kullanmış, tahliyesini talep etmişti. Hiçbir suçu olmadan 10 aydır hapiste tutulduğunu kaydeden ünlü düşünür, bunu sağlığı ile ödediğini, artık normal yürümekte bile zorlandığını belirtti.

Babasının tahliye kararını Twitter’dan duyuran Meryem Ramazan da, “Babamın tahliyesi kabul edildi. Elhamdülillah.”dedi.

9 Aydır Tutuklu Yargılanıyor

9 aydır tutuklu bulunan Tarık Ramazan’ın tahliye talebi daha önce 4 kez reddedilmişti. Tarık Ramazan, 2009 ve 2011 yıllarında iki kadına tecavüz ettiği iddiasıyla 31 Ocak’ta Paris’te gözaltına alınmıştı. Savcılık, 2 Şubat’ta Ramazan hakkında soruşturma açmış ve tutuklanmasına karar vermişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler