"Almanya"

Seehofer Görevinden Ayrılacağını Açıkladı

Almanya İçişleri Bakanı ve CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, parti genel başkanlığı görevini bırakacağını açıkladı.

12 Kasım 2018 admin
İçişleri Bakanı Horst Seehofer© photocosmos1 @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, genel başkanlık görevinden ayrılacağını söyledi.

Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı görevini de yürüten Seehofer, Saksonya eyaletinin Bautzen kentinde yaptığı açıklamada, 10 yıl boyunca CSU genel başkanlığı yaptığını ancak değişimin hayatın bir parçası olduğunu ifade etti.”Parti başkanlığı görevini bırakacağım.” diyen Seehofer, ayrıntılara ilişkin bu hafta içinde bir açıklama yapacağını kaydetti. Seehofer, İçişleri Bakanlığı görevini ise sürdüreceğini vurguladı.

2008’den Beri CSU’nun Başında Bulunuyor

69 yaşındaki Seehofer, 2008’den beri CSU’nun başında bulunuyor. Seehofer, Almanya’da, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve CSU’nun mart ayında koalisyon hükümetini kurmalarının ardından İçişleri Bakanı olmuştu. Almanya’da Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, genel başkanlık görevinden ayrılacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Görevini Sürdürecek

Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı görevini de yürüten Seehofer, Saksonya eyaletinin Bautzen kentinde yaptığı açıklamada, 10 yıl boyunca CSU genel başkanlığı yaptığını ancak değişimin hayatın bir parçası olduğunu ifade etti. “Parti başkanlığı görevini bırakacağım.” diyen Seehofer, ayrıntılara ilişkin bu hafta içinde bir açıklama yapacağını kaydetti. Seehofer, İçişleri Bakanlığı görevini ise sürdüreceğini vurguladı.

69 yaşındaki Seehofer, 2008’den beri CSU’nun başında bulunuyor. Seehofer, Almanya’da, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve CSU‘nun mart ayında koalisyon hükümetini kurmalarının ardından İçişleri Bakanı olmuştu.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler