"göçmenler"

Göçmenleri Taşıyan Kamyon Devrildi, Gemi Battı: 35 Ölü

Türkiye ve Yunanistan’da göçmenleri taşıyan araçların kaza yapması sonrası 32 kişi hayatını kaybetti. İspanya açıklarında ise göçmenleri taşıyan gemi battı.

Yunanistan’ın kuzeyindeki Kavala’da göçmenleri taşıyan bir aracın kamyon ile çarpışması sonucu araçtaki 11 kişi yaşamını yitirdi. Polis ölenlerin 10’unun Türkiye üzerinden Yunanistan’a geçmiş olan göçmenler olduğunu söyledi. Araçtaki diğer kişinin ise insan kaçakçısı olduğu düşünülüyor. 

Aracın aşırı hız sonucu ters yönde ilerleyen kamyonla çarpıştığını bildiren yetkililer, araç plakasının ise başka bir araca ait olduğunu ifade ettiler. Polis tüm bunlara ek olarak, aracın polis kontrol merkezinde durmayarak hızlıca uzaklaştığını belirtti. Aracın göçmen kaçakçılığı için kullanıldığından şüpheleniliyor. Yerel bir itfaiyeci ise verdiği demeçte ölenlerden en az birisinin çocuk olduğunu söyledi. İtfaiyeci ayrıca ölenlerden 3 ya da 4’ünün ise aracın bagajında seyahat ettiklerini sözlerine ekledi. Yunan makamları, Türkiye ile imzalanan anlaşma sonrası ciddi şekilde düşen bu ülkeye geçen kaçak göçmen sayılarında son zamanlarda ciddi artış olduğunu belirtiyorlardı.

İzmir’de Göçmenleri Taşıyan Kamyon Devrildi: 22 ölü, 13 yaralı

Öte yandan İzmir’in Menderes ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun dere yatağına uçması sonucu meydana gelen kazada ise 22 kişi hayatını kaybetti, 1’i şoför 13 kişi de yaralandı. Kamyon sürücüsü ilk ifadesinde, “Göçmenleri Söke’de yoldan aldım. Bir araç sıkıştırdı, fren boşaltı dereye uçtuk” dedi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Hastanede tedavisi süren yaralı sürücünün tedavisinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

İspanya’da Göçmenleri Taşıyan Gemi Battı 

Diğer yandan Cebelitarık’ın doğusunda göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonrası İspanya sahil güvenlik servisi arama-kurtarma çalışmalarına başladı. 36 göçmenin kurtarıldığını açıklayan servis, 3 kişinin ise cansız bedenine rastladıklarını söyledi. Kayıp 17 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler