"AP"

AP’nin Tepki Çeken Müslüman Kadınlı Posteri Kaldırılıyor

AP seçimleri öncesi, seçimlere katılımı artırmak için düzenlenen kampanya çerçevesinde parlamento binasına asılan başörtülü mültecinin yer aldığı bir poster tartışma yarattı. AP Başkanı özür diledi, posterin kaldırılacağını açıkladı. 

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 8 ay sonra gerçekleştirilecek parlamento seçimleri öncesi, Avrupalı seçmenleri sandığa çekmek için başlattığı “Bu sefer oy veriyorum” başlıklı kampanya çerçevesinde yer verdiği bir poster tartışma yarattı. Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nun giriş kapısına asılan başörtülü bir mülteci kadının yer aldığı poster büyük tepki çekti.

AP’nin İngiliz üyesi Sajjad Karim, üzerinde “Göç ile mücadele için birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerinin yer aldığı posterin İslamofobik içerikli olduğunu söyledi. Karim, Avrupa Parlamentosu’nun Başkanı Antonio Tajani’ye hitaben kaleme aldığı mektupta, posterin sadece zaten devam eden göç ve iltica konularındaki tartışmaları artırmakla kalmayıp aşırılık yanlılarının oluşturmak istediği klişeleri de desteklediğini söyledi. Irkçılığa Karşı Avrupa Ağı (ENAR) da postere tepki gösterdi. Posterin “Avrupa’ya Müslüman girişini sınırlandırmak için göçle mücadele” çağrısı yaptığı savunuldu.

AP Başkanı Özür Diledi

Artan tepkiler sonrası Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, amaçlarının AB seçimlerine katılımı artırmak olduğunu kaydetti. Ancak yanlış anlaşılmalara neden olan afiş ile ilgili özür dilediğini duyurdu. Tajani, afişin Brüksel ve Strasbourg’tan kaldırılacağını açıkladı.

AP’nin posteri indirme kararı memnuniyetle karşılanırken, ENAR yetkilisi Michael Privot, posterin asılırken hiçbir AP yetkilisinin resimi sorgulamamasının İslamofobik ve göçmen karşıtı söylemlerin nasıl normalleştiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Privot, AP seçimleri kampanyasının geri kalanında Avrupa Parlamentosu’nun, böylesi ırkçı posterlere bir daha yer vermeyeceğini de umduklarını aktardı.

AB vatandaşları, AP milletvekilleri ve AB Komisyonu başkanını belirleyecek seçimler içim 23-26 Mayıs 2019’da sandık başına gidecek.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler