"Belçika"

Türkiye’de Evi Olduğu Ortaya Çıkan Türk Aile Sosyal Konuttan Atılıyor

Belçika'da sosyal konutta otururken yapılan araştırmada Türkiye'de evi olduğu ortaya çıkan Türk aile, sosyal konuttan atılıyor. 

Yerel Binfirik sitesinde yer alan habere göre olay, Anvers Sosyal Yardım Kurumu’nun (OCMW/CPAS) Hollanda’daki Soza Expert adlı şirket aracılığıyla kurumdan yardım alanların mal varlığını araştırmasını istemesiyle ortaya çıktı. Anvers Sosyal Yardım Kurumu, Türkiye’de ev sahibi olduğu ortaya çıkan bir ailenin sosyal konut anlaşmasının kurum tarafından tek taraflı olarak sona erdirildiğini duyurdu. Ayrıca 7 yıldır sosyal konutta yaşayan Türk ailenin bu süre zarfında sosyal kira indiriminden de yararlandığı kaydedilirken, aileden 48 bin Euroluk kira farkını da geri ödemesi istendi. 

2000 yılından bu yana Anvers’te sosyal konutlarda kalan bahsi geçen ailenin 7 yıl önce Türkiye’de arsalı bir ev satın aldığı belirtildi. Flaman Bölgesi’nde sosyal konutlarda kalabilmek için ön koşul olarak ev sahibi olunmaması gerekiyor. Sosyal konut kira sözleşmesi sosyal konut idaresi tarafından tek taraflı olarak sona erdirilen aile yeni bir sosyal konut kiralayamayacak.

48 Bin Euro’yu İade Etmeleri İstendi

Anvers Sosyal Yardım Kurumu Başkanı N-VA’lı Fons Duchateau VRT’ye yaptığı açıklamada “48 bin Euroyu tamamen geri alacağız. Dayanışmayı kötüye kullananlar sonuçlarına katlanmak zorunda” dedi. Fons Duchateau Faslılar, Türkler, Polonyalılar, İspanyollar, Hollandalılar ve Surinamlılar’ın mercek altına yatırıldığını söyledi ve “Belçika’da ya da yurt dışında nerede olursa olsun, mal varlığı bizim için mal varlığıdır” şeklinde konuştu.

Benzer 26 Bin Dosya İnceleniyor

Benzeri 26 dosyanın incelemesinin devam ettiği ve diğer hükümetler ile birlikte yapısal bir çözüm arandığı öğrenildi. 26 dosyanın 23’ünde yardım alan kişilerin yurt dışında mal varlığı olduğu belirtiliyor. Duchateau “bir Faslının Fas’ta 14 evinin diğerinin ise 4 evinin ortaya çıktığını” belirtti. Duchateau, “sorunu Flaman Bölgesi ve federal düzeyde yasal altyapısını hazırlayarak çözmek gerektiğini” ifade etti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler