"Belçika"

Belçika’da Bozuk Para Kıtlığı Başladı

Belçika'da piyasalarda 1 sent ve 2 sentlik bozuk paraların bulunmasında sıkıntı yaşandığı ortaya çıktı.

27 Eylül 2018 admin

Belçika Maliye Bakanlığı Sözcüsü Francis Adyns, tedavüldeki madeni paralarda bir yetersizlik olduğuna dikkati çekerek, “Bir kıtlık olduğu doğrudur. Bu eksiklik bizim hatamızdan kaynaklanmıyor, Avrupa Merkez Bankası yeni 1 sent ve 2 sent üretimine izin vermiyor.” açıklamasında bulundu.

Ülke basınına yansıyan bilgilere göre, Belçika’da 1,6 milyar adet bozuk para üretilmiş olmasına rağmen bu paralar tedavülde dolaşmıyor. Vatandaşlar alışveriş sonrasında para üstlerini evlerindeki kumbaralarda veya kaplarda biriktiriyor. Bu davranış paraların tedavülde dolaşmasına engel oluyor. Belçika Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı ise vatandaşların evlerindeki bozuk paraları bankalara yatırmaları yönünde bir kampanya çalışmasına hazırlanıyor.

Madeni Para Basımı Avro Bölgesi Ülkelerinin Yetkisinde Gerçekleştiriliyor

Avro para birimini kullanan AB üyesi ülkelerde banknotlar Avrupa Merkez Bankası’nca (ECB) tedavüle sokuluyor. Madeni para basımı ise ECB’nin miktar kontrolünde avro bölgesi ülkelerinin yetkisinde gerçekleştiriliyor. Avro para biriminde 1, 2, 5, 10, 20 ve 50 avro/sent ile 1 ve 2 avroluk madeni paralar bulunuyor. Her avro madeni paranın yazı kısmı bütün üye ülkelerde aynı şekilde basılırken, tura kısmı ilgili ülkelerce belirleniyor.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler