"Almanya"

Almanya’da Yaşayan Yabancıların Üçte Birinden Fazlası Yoksul 

Almanya'da yapılan yeni bir araştırmaya göre, ülkede yaşayan yabancıların üçte birinden fazlası yoksul. Özellikle ülkeye yeni göç etmiş mültecilerin çoğu büyük bir yoksulluk içerisinde yaşıyor. Almanya'da iyi bir yaşamın mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Almanya’da yabancılar arasındaki yoksulluk tehlikesi son 10 sene içerisinde arttı. Duisburg-Essen Üniversitesi ‘İş ve Yeterlilik Enstitüsü’ tarafından yapılan araştırmanın sonuçları perşembe günü  kamuoyuyla paylaşıldı. Araştırmaya göre, Almanya’da yaşayan yabancıların yüzde 36,2’i yoksul. Ayrıca, ülkeye göç eden mültecilerden dolayı bu oranın artacağı tahmin ediliyor. 

Sosyolog Profesör Gerhard Bäcker “Almanya’da yaşayıp da Alman vatandaşlığına sahip olmayanların durumun iyi veya çok iyi olduğunu söylemek mümkün değil.” dedi. Özellikle son zamanlarda ülkeye sığınan mültecilerin çalışma izni almakta zorluk yaşadığını ve bu nedenle devlet tarafından sığınmacılara bağlanan düşük geçinme yardımına muhtaç bırakıldıklarını  ifade etti. Çalışma izni alanların da çoğunlukla işsiz olduğunu veya düşük ücret karşılığında çalışmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Yoksulluk Son 10 Yıl İçerisinde Arttı

Verilere bakıldığı zaman Almanya’da yoksulluk tehlikesi son 10 sene içerisinde arttı. Geçen sene halkın yüzde 15,8’i yoksulluk ile karşı karşıyaydı. Yoksulluk, kişi başı gelirin yoksulluk sınırının altında olduğu zaman başlar. Yoksulluk sınırı ise, bir ailenin kişi başına düşen temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gerekli olan minimum geliri ifade ediyor. Almanya’daki ortalama kişi başı gelirin altında olanların istatistiksel olarak verisi ise yüzde 60’ı buluyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler