"Almanya"

Almanya’da Nazi Selamı Veren Aşırı Sağcıya 5 Ay Hapis

Almanya'da mahkeme, geçen ay aşırı sağcı eylemlere sahne olan Chemnitz'de Nazi selamı verdiği tespit edilen bir eylemciye 5 ay hapis cezası verdi.

Almanya’nın doğusundaki Saksonya eyaletine bağlı Chemnitz kentindeki Bölge Mahkemesi geçen ay sonu bir Alman vatandaşının göçmenlerle girdiği kavgada bıçaklanarak ölmesinin ardından aşırı sağcı ve ırkçı göstericilerin yaptığı eylemde yasaklı Nazi selamını veren 34 yaşındaki bir kişiyi 5 ay hapse mahkum etti. Sputnik’te yer alan habere göre söz konusu kişinin önceden saldırı da dahil bir dizi suç kaydı olması nedeniyle verilen kararda ertelemeye gidilmediği açıklandı. Nazi selamı veren bir başka eylemcinin ise cezasında ertelemeye gidilmişti.

Nazi Selamı Verilmişti

Chemnitz kentinde 25 Ağustos gecesi çıkan ve farklı milletlerden yaklaşık 10 kişinin karıştığı bıçaklı kavgada 35 yaşındaki Alman öldürülmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. Bunun üzerine aşırı sağcılar sokağa çıkarak göçmen ve mültecilere saldırmıştı. 20 kişinin yaralandığı gösterilerde “Nazi selamı” vermekten dolayı da 10 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler