"Almanya"

Almanya’da İslamofobik Suçların Sayısında Düşüş Şiddetinde Artış

Almanya’da 2018 yılının ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre daha az İslam karşıtı suç eylemi gerçekleştirildiği belirtildi. Ancak bu tür saldırılarda yaralananların sayısında görülen artış saldırıların sayısı düşerken şiddetinin arttığını gösteriyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılının ilk 6 ayında Müslümanlara ve camilere yapılan saldırılarda bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş görüldüğü belirtildi. Sol Parti meclis grubu tarafından içişleri bakanlığına yöneltilen soruya cevaben açıklanan rakamlara göre 2018 yılının ilk yarısında toplam 320 İslam karşıtı suç eylemi gerçekleştirildi. Aynı rakamın 2017 yılının ilk yarısında 500 olduğu vurgulanırken, ancak bu saldırılarda yaralananların sayısının 2017’de 18 iken 2018’de 25’e yükseldiği vurgulandı.

Saldırganlar Aşırı Sağcı

Müslüman kişi ve kuruluşlara yönelik 2018 yılının ilk çeyreğinde 196, ikinci çeyreğinde ise 124 saldırı tespit edildi. Bunlar arasında 8 cami saldırısının da bulunduğu belirtiliyor. Saldırıların çoğu halkı kışkırtmaya yönelik nefret söylemi, ırkçı duvar yazıları, tehdit mektupları, hakaret ve mala zarar verme şeklinde gerçekleştirilirken, saldırganların neredeyse tümünün aşırı sağcı kişi ve gruplar olduğu belirtildi. Saldırılardan doğan toplam maddi zarar ile ilgili ise herhangi bir verinin mevcut olmadığı ifade edildi. 

Sol Parti İçişleri Sözcüsü Ulla Jelpke hükûmetin açıklamaları sonrası saldırıların sayısındaki düşüşü sevinçle karşıladıklarını ancak bunun kesinlikle tehlikenin sona erdiği anlamına gelmediğini vurguladı. Müslümanlarla toplumsal dayanışmanın eksikliğine vurgu yapan Jelpke, Müslümanları “yabancı” olarak görmeye devam eden herkesin bu tür suç eylemlerine neden olan şüphe ve önyargıları beslediğini ifade etti.(mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler