"Irkçı saldırı"

İtalya’da Gineli Çocuğa Irkçı Saldırı

İtalya'da gineli bir çocuk önce bir grubun ırkçı tacizine maruz kaldı, ardından da yumruk ve tekmeli saldırısına uğradı.

İtalya’nın Brindisi kentinde Gineli bir çocuk ırkçı saldırıya uğradı. İtalyan ANSA Ajansının haberine göre, pazar akşamı bir grup İtalyan akranının bulunduğu yere bisikletiyle giden 17 yaşındaki Gineli çocuk, bir kıza selam verdi. Bunun üzerine Gineli çocuk, aynı yaşlardaki çocukların ırkçı hakaretlerine, ardından da yumruk ve tekmeli saldırısına uğradı. Olaya şahit olan bir kişi, saldırganları kovaladı. Saldırının sosyal medyada yayılmasıyla yerel politikacılar olayı kınaydı, Gineli çocuk için dayanışma mesajları paylaştı.

İtalya’da daha önce de Nijerya asıllı İtalyan milli disk atıcısı Daisy Osakue, Torino yakınlarında Moncalieri’de gece saatlerinde yumurtalı saldırıya uğramıştı. Osakue’ye yönelik saldırı, ülkede ırkçılık tartışması başlatmış, genç sporcu, “Sözlerden eyleme geçiliyorsa bu bir duvarın daha yıkıldığı anlamına gelir.” diye konuşmuştu.

Hükümete “Irkçı Saldırıların Artmasında Rolü Var” Eleştirisi

Muhalefetteki sol görüşlü Demokrat Parti (PD) de, İtalya’da özellikle son aylarda artan ırkçı saldırıları hükümetin ortaklarından aşırı sağcı Lig Partisinin lideri, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin göçmenlerle ilgili sert ifadeleri ve politikasından kaynaklandığını ileri sürmüştü.

Göçmenlere yönelik şiddet olaylarındaki artışın son derece ciddi bir risk oluşturduğunun altını çizen PD’nin lideri Maurizio Martina, “Sorun şu ki ortada farkına varmamız ve savaşmamız gereken endişe verici boyutta bir ırkçılık sarmalı var. Bu problemi farketmeyen bir hükümet, bu sarmalın suç ortağı haline gelir. (Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı) Matteo Salvini ve (Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı) Luigi Di Maio hükümetinin sığ görüşlülüğü ile bu sorunu inkar eden yorumlar yapan herkesi kınıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Martina, ayrıca eylül ayında “ırkçı nefret iklimine karşı” büyük bir protesto düzenleyeceklerini açıkladı.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler