"Cami"

Fransa’da Camiden Çıkan Cemaate İslamofobik Saldırı

Fransa’da camiden çıkan iki kişi İslamofobik saldırıya uğradı. Savcılık, saldırının ırkçı bir motifle işlendiğini duyurdu.

Fransa’nın kuzeyindeki Lens şehrinde yatsı namazından çıkan iki Müslüman, islamofobik saldırıya maruz kaldı. Yerel L’Avenir de l’Artois sitesinde yer alan habere göre, 23:30 sularında meydana gelen olayda, camiden çıkan üzerlerinde uzun entari bulunan 44 ve 52 yaşındaki iki kişi saldırıya uğradı. 23 yaşındaki saldırganın iki kişiye bisiklet zinciri ile saldırdığı kaydedildi. 

Olay yerine çağrılan polislerin göz altına aldığı saldırganın üzerinde yapılan aramada da iki bıçak daha bulundu. Saldırganın ilk ifadesinde de saldırıyı bir ‘görev dahilinde’ işlediğini söylediği belirtildi. Camiden çıkan iki kişinin giyim tarzının kendisini rahatsız ettiğini kaydeden şüpheli, “Yaşam tarzlarını empoze etmelerine dayanamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Saldırı ile ilgili Lens Savcılığı’ndan yapılan açıklamada da saldırının ırkçı bir motif ile işlendiği duyuruldu. Saldırganın ‘silahla şiddet’ suçlamasıyla 26 Eylül’de hakim karşısına çıkacağı kaydedildi.

İslamofobik Saldırılarda Düşüş Gözlemlenmişti

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili yayınladığı raporunda İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunu ise konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluşturdu. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler