"Belçika"

Belçika’da Irkçı Olay: Siyahi Genci Tren Raylarına İttiler

Belçika'da 15 yaşındaki siyahi bir genç, garda tren beklerken önce ırkçı tacize maruz kaldı, daha sonra da tren raylarına itildi.

Belçika’da yaşanan ırkçı olay amatör kameralara yansıdı. Belçika’nın Flaman bölgesindeki Aarschot tren garında öğlen 15:30 sularında yaşanan olayda 3 kişi garda bekleyen 15 yaşındaki siyahi gence saldırdı. Alkollü oldukları belirtilen şüpheliler önce genci ‘ülkene dön’ gibi ırkçı ifadeler kullanarak itekledi. Gencin hiçbir cevap vermeyip arkasını dönmesi üzerine ise grup arasında bulunan bir erkek daha da ileri giderek genci arkasından çekerek tren raylarına attı. Raylardan çıkmaya çalışan genci engellemeye çalışan ırkçı adamın da dengesini kaybederek raylara düşmesi sonrası ise ikili arasında kavga yaşandı. Kavga, grubun diler üyeleri ve etraftaki diğer yolcuların müdahalesi ile sona erdi.

Savcılık “Irkçı Saldırı” Dedi

Belçika Demiryolu Infrabel’in Sözcüsü Thomas Baecken olay anında gara yaklaşan trenin görevlilerin uyarısı üzerine durdurulduğunu aktardı. Aksi taktirde yaşanan ırkçı olayın büyük bir felakete neden olabileceğini kaydetti. 

Olayın görüntülerinin sosyal medyada yer alması sonrası ise Belçika polisi harekete geçti. Savcılık “Irkçı motifli münakaşa” suçlamasıyla soruşturma başlatırken olaya karışan 2 kadın ile bir erkek gözaltına alındı. Savcılık gözaltındaki iki kadını serbest bırakırken, siyahi genci raylara itekleyen adam hakkında soruşturma başlatıldı. 

Geçen Ay Da Başörtülü Genç Kız Saldırıya Uğramıştı

Belçika’da ırkçı saldırılarda son dönemde artış yaşanırken geçen ay da Brüksel’in 60 kilometre güneyindeki Charleroi şehrine bağlı Anderlues bölgesinde Müslüman bir genç kız, sokakta 2 kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğramıştı. Sokakta genç kızın önünü kesen saldırganlar önce kıza hakaret etmiş ardından da başındaki örtüyü ve elbiseleri yırtmıştı.

Saldırganlar kaçmaya çalışan genç kızı yerde sürükleyerek “pis Arap” şeklinde hakaretlerde bulunmuş, elbisesini yırttıkları genç kızın karnına, ayaklarına ve vücudunun çeşitli yerlerine kesici aletle haç kazımıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler