"Başörtüsü"

Fransa | Telefonu Açık Unutan Görevliden Irkçı Sözler: “Başörtülü, Pis Kokuyor”

Fransa’da Emekli Sandığın’da çalışan bir görevli, telefonda konuştuğu Müslüman kadına telefonu kapattıktan sonra ırkçı hakaretlerde bulundu. Görevlinin "başörtülü, pis kokuyor..." ifadeleri açık unuttuğu telefondan sesli mesaj olarak kadına gitti. 

Fransa’da annesinin emeklilik işlemleri için Emekli Sandığı’nı arayan Müslüman bir kadın, görevlinin ırkçı hakaretlerine maruz kaldığı gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu. Gueret şehrinde meydana gelen olayda, annesinin emeklilik işlemleri için Emekli Sandığı’nı arayan Fatiha Martin’a görevli, annesinin başvurusunun kabul olmadığını, kararı beğenmemesi durumunda mahkemeye başvurabileceğini söyledi.

Görüşme sonrası telefonu kapatan Müslüman kadın, biraz sonra telefonuna gelen sesli mesajla büyük şok yaşadı. Telefonu kapatmayı unutan görevlinin arkadaşlarına genç kadınla ilgili, “Onu nasıl susturduğumu gördünüz mü? Bu insanlara katlanamıyorum. Bunlar DAEŞ’li. Baştan aşağıya kapalı, kokuyorlar.” ifadelerini kullandığı duyuldu. Ayrıca görevlinin kadının Emekli Sandığına karşı hukuki olarak hiçbir şey yapmaya gücü olamayacağını da yine söylediği kaydedildi. 

Savcı: Soruşturma Başlatıldı

Sesli mesajda yer alan ifadeler sonrası harekete geçen genç kadın, görevli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili Gueret Savcısı Bruno Sauvage, görevli hakkında “kamuya açık olmayan alanda ırkçı suistimal” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öte yendan Gueret Emekli Sandığı olayın medyaya yansıması sonrası basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, görevlinin ifadelerinin kabul edilemez olduğu kaydedilerek genç kadından özür diledi. Fransız medyasına konuşan Fatiha Martin ise bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için görevlinin cezalandırılması talebinde bulunduğunu aktardı. 

Fransa’da İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında İslamofobik eylemlerle ilgili yapılan analizde en yaygın olanın nefret söylemi ve fiziksel saldırganlıktan ziyade toplumda Müslümanların maruz kaldığı ayrımcılık olduğunu aktarmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler