"Fransa"

Fransa | Önce Irkçı Tacizde Bulunup Sonra Silahla Taradılar

Fransa’da sokakta sohbet edip oyun oynayan yaşları 16 ila 20 arasında değişen 7 genç kimliği belirsiz kişilerin önce ırkçı tacizine maruz kaldı, sonra da silahlı saldırısına uğradı. 

Fransa’nın doğusundaki Beaune’da meydana gelen olayda, gece dışarda sohbet edip video oyunu oynayan yaklaşık 15 gencin üzerine önce kimliği belirsiz kişiler araç sürdüler. Gençler araçlı saldırıdan yara almadan kurtulurken saldırganların kendilerine “Pis Arap” ve “Ülkenize geri dönün” diye bağırdığını iddia ettiler. 

Olaydan sonra saldırıyı alkollü bir kişinin gerçekleştirmiş olabileceğini düşünerek oyun oynamaya devam eden gençler gecenin ilerleyen saatlerinde ise bu sefer silahlı saldırıya uğradı. İki kişi oldukları belirtilen saldırganlar, araçla geldikleri olay yerinde gençlerin üzerine 4 el ateş ederek kayıplara karıştı. Saldırıda 7 genç yaralanırken birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Fransız medyasında yer alan ‘iç hesaplaşma’ ifadeleri sonrası açıklamada bulunan mağdur gençler ise saldırganları tanımadıklarına vurgu yaptılar. Bunun ırkçı bir saldırı olduğuna dikkat çektiler.

Savcı, Irkçı İfadeler Kullanıldığını Doğruladı

Olayla ilgili açıklama yapan Dijon Savcılığı, hiçbir ihtimalin göz ardı edilmediğine dikkat çekti. Savcı Yardımcısı Thierry Bas da saldırganların ‘ırkçı ifadeler’ kullandığını doğruladı. Ancak saldırının ırkçı motifle işlendiğini söylemek için önce saldırganların kimliklerinin tespit edilip sorgulanması gerektiğini aktardı. Soruşturmanın seyri ile ilgili de bilgi veren Bas, görgü tanıklarının ifadelerine başvurulduğunu, ayrıca mağdurların da dinlenildiğini söyledi. Şehirdeki güvenlik kameralarınının da araç ve saldırganların tespiti için tarandığını kaydetti. Saldırı ile ilgili henüz gözaltı olmadığını kaydeden savcı, büyük bir polis ekibinin bu saldırının aydınlatılması için görevlendirildiğini bildirdi.

Belediye Başkanı “Sokağa Çıkma Yasağı” Uygulamak İstedi

Öte yandan Beaune Belediye Başkanı Alain Suguenot’un saldırı sonrası olayın yaşandığı mahallede 18 yaşın altından küçük çocukların sokağa çıkmasını yasaklamak istediği ancak mahallelinin girişimiyle bu kararından vazgeçtiği belirtildi. 

Saldırı sonrası yaralanan 5 genç taburcu olurken halen 2 kişinin hastanede olduğu, birinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu kaydedildi.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler