"ALMANYA"

Almanya | Doktor Muayenehanesine Bıçaklı Saldırı: “Kahrolası İslamcılar!”

Almanya’nın Mönchengladbach şehrinde perşembe sabahı bir doktor muayenehanesini basan bir kişi, doktor yardımcıları ve hastaları mutfak bıçağı ile tehdit etti. Saldırıda bir kişi yaralanırken, saldırgan olay yerinde yakalandı.

6 Temmuz 2018 admin

Perşembe sabahı saat 8:30 sularında Mönchengladbach’da Bismarckstraße’deki bir muayenehaneye giren 56 yaşındaki adam, beraberinde getirdiği mutfak bıçağıyla doktor yardımcıları ve hastaları tehdit etti. Rheinische Post’un internet sitesinde (RP Online) yayımlanan haberde yer verilen görgü şahitlerinin ifadelerine göre saldırgan önce “Kahrolası İslamcılar” şeklinde bağırıp elindeki bıçağı hasta kabul masasına vurarak “Burası İslami bir muayenehane mi?” diye sordu. Muayenehane çalışanları ve hastaların bıçağı bırakmasına yönelik taleplerini cevapsız bırakan saldırgana bekleme odasındaki üç erkek hasta müdahale etti. Yaşanan arbedede bir kişi hafif şekilde yaralanırken, olaydan haberdar edilen polis ekipleri saldırganı muayenehanede tutukladı. Saldırıyı gerçekleştiren 56 yaşındaki adamın dengesiz davranışlar sergilediği belirtilirken, psikolojik sorunlar nedeniyle daha önce pek çok kez hastaneye nakledildiği öğrenildi.

“Saldırı Siyasi Motivasyon İçermiyor”

Mönchengladbach Emniyeti basın bürosundan yapılan açıklamada yapılan soruşturma sonrası saldırının ilkin sanıldığı gibi siyasi bir motif içermediğine, eylemin tamamen saldırganın psikolojik durumundan kaynaklandığına kanaat getirildiği ifade edildi. Polis kaynakları ayrıca 56 yaşındaki saldırganın doktor kontrolü sonrası adam yaralama suçuyla hâkim karşısına çıkarıldığını ve mahkeme tarafından geçici olarak hastaneye yatırılmasına hükmedildiğini açıkladı.

Saldırgan 5 Hafta Önce Muayene İçin Gelmiş

Türk asıllı İsmail Altınay’a ait muayenehanede biri Afganistan, diğeri İran asıllı iki doktor daha bulunuyor. Hastalarının yüzde 80’ini göçmen kökenlilerin oluşturduğunu ifade eden Altınay RP Online’a yaptığı açıklamada, saldırganın ilk defa 5 hafta önce izne çıkan başka bir doktorun hastası olarak kendilerine geldiğini ve muhtemelen hastaların çoğunun göçmen kökenli ve mültecilerden oluştuğunu gördüğünü belirtti. Altınay, saldırının planlı olduğuna inandığını belirterek, akli dengesi yerinde veya değil saldırganın çok büyük bir tehlike arz ettiğini vurgulayarak Almanya’da artan İslamofobiye dikkat çekti. (mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler