"Banliyö Olayları"

Fransa | Polis Kurşunuyla Bir Gencin Ölmesi İnfiale Yol Açtı

Nantes'te 22 yaşındaki bir gencin kimlik kontrolü sırasında vurularak öldürülmesi sonrası düzenlenen protesto gösterileri devam ediyor. Protesto gösterilerinde çok sayıda araç ve resmi bina ateşe verildi, 11 kişi gözaltına alındı.

Fransa‘nın kuzeybatısındaki Nantes’te salı günü kimlik kontrolü sırasında polisin 22 yaşındaki Aboubakar Fofana’yı öldürmesi sonrası düzenlenen protesto gösterileri devam ediyor. Kentin Breil, Bellevue, Dervallieres, Malakoff ve Chateau de Reze mahallelerinde iki gündür devam eden gösterilerde ateşe verilen çok sayıda araç, kamuya ait bina ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 11 kişi gözaltına alındı. Polis, göz yaşartıcı gaz ve cop kullanarak mahalle girişlerini kapattı.

Başbakan Edouard Philippe, şiddet olaylarını kınadığını belirterek, “Şehirde güvenlik güçlerinin sayısının gelecek haftalarda, aylarda ve yıllarda artırılacağına” işaret etti.

Boğazından Vurulan Aboubakar Hastanede Hayatını Kaybetmişti

Salı akşamı kimlik kontrolü için durdurulan Fofana, boğazından vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Polis yetkilileri, Fofana’nın araçtan çıkmayı reddettiğini ve aracıyla ani manevra yapıp kaçarken bir polis memurunu yaraladığını açıklamıştı. Görgü tanıkları ise Fofana’nın 5 polis memuru tarafından 20 dakika boyunca sorgulandığını, daha sonra polis memurlarının araç içindeki gence 2 el ateş ettiğini ileri sürmüştü.

Fransa’da göçmen ve Afrika kökenlilere yönelik polis şiddetini yeniden gündeme getiren olayın ardından sosyal medyadan polis şiddetine karşı protesto gösterileri çağrıları yapılmıştı. Olayın yaşandığı bölgede yüzlerce kişinin katılımıyla polis şiddetine karşı sessiz yürüyüş de gerçekleştirildi. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler