"AB"

AB Komisyonu Başkanı Juncker: “Almanya’daki Mülteci Anlaşması AB Yasalarıyla Uyumlu Gözüküyor”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Berlin'de bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in mülteci politikaları konusunda vardığı anlaşmanın AB yasalarıyla uyumlu gözüktüğünü söyledi.

5 Temmuz 2018 admin

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Berlin’de bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in mülteci politikaları konusunda vardığı anlaşmanın AB yasalarıyla uyumlu gözüktüğünü söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Genel Kurul oturumları dolayısıyla bulunduğu Strazburg’da basın toplantısı düzenleyen Juncker, “(Almanya’daki anlaşmayı) detaylı biçimde incelemedim ancak ilk bakışta ve hukukçulara danışmamın ardından AB yasalarıyla uyumlu gözüktüğünü söyleyebilirim.” dedi.

Başka Ülkelerdeki Mültecilerin Almanya’ya Girişi Engellenecek

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hristiyan Sosyal Demokrat Partisi (CSU) arasında yapılan görüşmelerde yasa dışı göçü önleme konusunda anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmaya göre, Almanya-Avusturya sınırında yeni bir poltika izlenecek. Buna göre, başka ülkelerde kayıtlı mülteci adaylarının Almanya’ya girişlerinin engellenmesi hedefleniyor.

Kurulacak transit merkezlerdeki mülteci adayları ise kayıtlı oldukları ülkelere gönderilecek. Geri göndermelerde diğer ülkelerle anlaşmalar göz önünde bulundurulacak. Üçüncü ülkelerle herhangi bir anlaşma bulunmuyorsa mülteci adayları sınır dışı edilebilecek.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler