"Almanya"

Almanya | AfD: “Sosyal Yardım Alan Göçmenlerin Ülkelerine Para Göndermesi Yasaklansın”

Almanya’da yabancı ve İslam karşıtı parti AfD göçmenleri hedef aldı. Meclise soru önergesi sunan aşırı sağcı parti, yardım alan göçmenlerin ülkelerine para göndermesinin yasaklanmasını istiyor.

Sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) Federal Meclis’e girişi Almanya’nın siyasi tartışmalarında ve parlamento içerisindeki atmosferde değişiklikleri de beraberinde getirmeye devam ediyor. Göçmenlere, mültecilere ve Avrupa’nın uyum siyasetine karşı provokatif bir tavır sergilemesiyle bilinen AfD, göçmenler ve mültecilerin ülkelerine para göndermesinin yasaklanmasını istedi.

Ağırı sağcı parti hükümetin cevaplaması isteğiyle Federal Meclis’e, göçmenlerin ve mültecilerin ülkelerine havale etikleri para miktarını sorgulayan soru önergesini sundu. Hükümet önergeye verdiği cevapta 2016 yılında mülteci ve göçmenlerin geldikleri ülkeye yaptıkları havale miktarının 17 milyar 700 milyon Euro olduğunu aktardı. Ayrıca bu rakamın sadece banka havalesi ile yapılan para göndermeleri kapsadığı da kaydedilirken, havale parası ödememek için bir yakını aracılığıyla para gönderenlerin sayısının da oldukça yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Almanya Ülkeden Çıkan Para Açısından Dördüncü Sırada

Cevapta havale edilen paranın büyük bölümünün günlük yiyecek, giyecek veya sağlık sorunlarını gidermek için harcandığına da vurgu yapıldı. Ayrıca Federal hükümet, ülkeden çıkan para açısından, Almanya’nın Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve İsviçre’nin ardından dördüncü sırada yer aldığı kaydedildi.

Hükümetin gönderdiği cevabın ardından rakamı yüksek bulan AfD ise şimdi bu işin peşine düştü. AfD yönetimi, göçmen ve mültecilerin ülkelerine para gönderilmesinin yasaklanmasını istedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Almanya'da Yurt Dışındaki Çocuklara Ödenen Çocuk Parası Tartışma Yarattı
    2023-08-11 09:50:25

    […] Almanya’da göçmenlerin yurt dışında yaşayan çocuklarına ödenen çocuk parası tartışma yarattı. Hürriyet’de yer alan habere göre 2016 yılında aynı durumdaki 232 bin 189 çocuk için çocuk parası ödenirken bu rakam 2017 yılında 243 bin 234 olarak açıklandı. 2017 yılında paranın büyük miktarı eski Doğu Avrupa ülkelerinde yaşananlara ödeniyor. Çocukları Almanya’da ikamet etmeyenler arasında en çok çocuk parası alan aileler ise Bulgar ve Romanyalılar. […]

Son Yüklenenler