"Fransa"

Fransa | Yakayı Ele Veren Aşırı Sağcılar Başörtülü Kadınlara Saldıracaktı

Fransa'da polisin yaptığı operasyonla yakalanan 10 aşırı sağcının, imamlar ve başörtülü kadınlara saldırı hazırlığında olduğunun ortaya çıkması ülkede yaşayan Müslümanlarda tedirginliğe yol açtı.

Fransa‘da başörtülü kadınlar ve imamlara yönelik terör saldırısı hazırlığı yapan yeni bir aşırı sağcı terör grubunun ortaya çıkması, ülkede yaşayan Müslümanlar arasında tedirginliğe yol açtı. Fransa İç İstihbarat Brimi DGSI’nin 23 Haziran’da yaptığı operasyonla yakalanan şüphelilerin yaşları 32 ile 69 arasında değiştiği kaydedildi. Terör örgütüne ise emekli bir polisin liderlik ettiği belirlendi.

Fransız medyası, şüphelilerin saldırı için patlayıcı madde imalatına başladığı ve silah temin ettiğini aktarırken, şüphelilerin evinde yapılan aramada da 36 silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Teröristlerin kendilerine hedef olarak ise rast gele sokakta dolaşan Müslümanları seçecekleri ortaya çıktı. Hedefteki insanlar arasında başörtülü kadınlar, imamlar ve radikalleştiği nedeniyle hapis yatan insanlar olduğu bildirildi.

CFCM’den Açıklama: Müslümanların Güvenliği Sağlansın

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Fransa İslam Konseyi(CFCM) ülkedeki 2 bin 500 cami ve 6 milyona yaklaşan Müslümanların güvenliğinden derin endişe duyulduğunu açıkladı. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb ile görüşen CFCM yetkilileri, hükümetten Müslümanların güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemleri gerçekleştirmesi çağrısında bulundu. Gerard Collomb da Twitter’dan yayınladığı mesajında Fransızlara yönelik her türlü şiddet eylemine kaşı kararlı bir mücadele sürdüren DGSI’yi kutladığını aktardı. Fransa İslamofobi Gözlem Evi Başkanı Abdallah Zekri ise medyanın Müslümanlara yönelik tavrına dikkat çekti. Zekri, “Bu eylem beni şaşırtmadı. Çünkü bugünkü İslamofobik hava bu tarz eylemlerin oluşumunu cesaretlendiriyor.” diye kaydetti.

Eski DGSI Başkanı İç Savaş Uyarısında Bulunmuştu

DGSI’nin eski Başkanı Patrick Calvar da daha önce yaptığı açıklamada ülkedeki aşırı sağ tehdite dikkat çekerek iç savaş uyarısında bulunmuştu. Calvar, “Bugün ülkemizde  toplumlar arasında oluşabilecek şiddet eylemlerine karşı hazırlıklı değiliz. Bu durum açısından çok dikkatli olmalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği(CCIF)  nisan ayında yayınladığı raporunda, 2017 yılında İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedilmişti. Raporda, Fransa’da İslamofobik saldırıların 2016 yılından sonra azalma eğilimi gösterdiği, fakat İslamofobinin ülke genelinde gün geçtikçe daha “kurumsal” bir kimliğe büründüğüne vurgu yapılmıştı.  (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler