"ABD Başkanı"

ABD Başkanı Donald Trump İlk İftar Davetine Hazırlanıyor

ABD Başkanı Trump, ilk kez iftar daveti vermeye hazırlanıyor. ABD Başkanları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği etkinliği, Trump’ın ilk başkanlık senesi olan geçen yıl rafa kaldırılmıştı.

ABD Basını, Başkan Trump’ın iftar yemeği vermeye hazırlandığını duyurdu. Bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırılan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz seneden farklı olarak, Amerikan başkanlarının Müslüman toplulukları onurlandırmak adına düzenlediği iftar daveti geleneğini sürdürmek istiyor. Beyaz Saray’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Gelenek Geçtiğimiz Sene Askıya Alınmıştı

Beyaz Saray, Paskalya ve Hanuka Bayramı gibi özel dini günlerde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerin bir parçası olarak da Amerikan başkanları her yıl Ramazan ayında bir gün iftar daveti veriyor. Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama dönemlerinde sürdürülen bu gelenek geçtiğimiz sene Donald Trump tarafından askıya alınmıştı. Bu sene düzenlenmesi planlanan iftar yemeği, Müslüman karşıtı ifadelerle bir çok kez gündeme gelen Başkan Trump’ın düzenlediği ilk iftar yemeği olarak ön plana çıkıyor.

İftar Davetine İlişkin Farklı Görüşler Mevcut

Donald Trump’ın iftar daveti vereceği haberlerinden sonra sosyal medyada konu ile ilgili bir çok farklı görüş ortaya atıldı. Birçok kişi bu kararı oldukça olumlu bir adım olarak nitelerken, bazıları bunun iyi bir haber olmadığı veya arkasında art niyet olabileceği yönünde yorumlarda bulundular. Olayın arkasında art niyet olduğunu savunan Newsweek yazarı Tasmiha Khan, Başkan Trump’ın bu yıl iftar daveti vermesinin tesadüfi olmadığını, Yüksek Mahkeme’nin gündeminde bulunan Trump’ın Müslümanlara yönelik seyahat yasağının Müslüman karşıtı düşüncelerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki incelemeye karşın önlem amaçlı planlanmış olabileceğini söyledi. Bir twitter kullanıcısı ise durumu “tarihteki en ırkçı Amerikan Başkanı’nın hor gördüğü kişileri ağırlaması” olarak yorumladı.(eg)  

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler