"Fransa"

Fransa | Paris’in En Büyük Mülteci Kampı Polis Zoruyla Dağıtıldı

Fransa'nın başkenti Paris'in en büyük mülteci kampı polisin gerçekleştirdiği operasyonla boşaltıldı. Operasyonla, 1016 göçmenin polis zoruyla bölgeden çıkarıldığı kaydedildi.

Fransa’da polisin göçmen kamplarına yönelik operasyonları sürüyor. Başkent Paris’in kuzeydoğusundaki  Porte de la Villette’te yer alan Millenium Mülteci Kampı, polislerin yaptığı operasyonla boşaltıldı. Paris belediyesi ile hükümet arasında sorumluluk konusunda tartışma konusu olan kamp, polislerin sabah 6’da başlattığı operasyon ile dağıtıldı. Göçmenlerin çadırları ise iş makinalarıyla söküldü. Polisin operasyonunda 1016 kişinin kamptan çıkarıldığı kaydedildi. Paris Valiliği, boşaltılan kampta bulunanların 64’ünü kadın, çocuk ve yaşlıların oluşturduğunu duyurdu.

Tahliye edilenlerin 500’ünün Paris’te bulunan göçmen merkezine dönüştürülen spor salonunda ağırlanacağı, geri kalan 500 kişinin de yine Ile-de-France’daki diğer merkezlere yönlendirildiği bildirildi. İçişleri Bakanı Gerard Collomb da konuyla ilgili yayınladığı açıklamada, son 3 yıldır Paris’te 35’inci kez göçmen kampının boşaltıldığını aktardı. Bu kişilerin Paris ve çevresindeki geçici merkezlerde ağırlanacağını, daha sonra ise yasal durumlarının kontrol edileceğini söyledi.

En Büyük Hedefleri İngiltere’ye Geçebilmek

Başkent Paris’te çevre yolunun altında Saint-Denis Kanalı kenarında kurulan Millenium isimli mülteci kampında çoğunluğu Sudan, Somali ve Eritre’den gelen göçmenler kalıyordu. Paris’te halen iki göçmen kampı daha bulunurken, Saint-Martin kenarına kurulan kampta çoğunluğu Afganistanlı 800 göçmen kalıyor. Ayrıca başkentin porte de la Chapelle bölgesinde kurulan kampta ise 400’e yakın göçmen bulunuyor. 

Avrupa’yı 2015 yılından bu yana derinden etkileyen göç dalgası sonucu Fransa’ya gelen yasa dışı göçmenlerin en büyük hayali ise, ülkenin kuzeyindeki liman kenti Calais üzerinden İngiltere’ye geçebilmek.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler