"Almanya"

Almanya | Berlin’de Camiye Sabah Namazında Saldırı

Berlin'de DİTİB Yunus Emre Camisi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Caminin giriş bölümüne tehdit mesajları yazıldı.

28 Mayıs 2018 admin

Almanya’nın başkenti Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yunus Emre Camisi’ne sabah kimliği bilinmeyen kişilerce saldırı düzenlendiği bildirildi. Wedding semtinde bulunan Yunus Emre Camisi’nin kapısına ve giriş bölümüne terör örgütü YPG/PKK yandaşı olduğu tahmin edilen kişi ya da kişilerce “Afrin” ve Almanca tehdit mesajı yazıldı.

Cami Derneği Başkanı Kenan Kurtbecer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının camide sabah namazı kılındığı sırada gerçekleştirildiğini belirterek, “Cemaatimiz saat 03.55 civarında camiye giriyor. Cemaatimiz camiye girdikten sonra 03.55 ile 04.09 arasında bu menfur saldırı gerçekleşmiş oluyor. 04.09’da camiden çıkan bir vatandaşımız bunları tahmin edersem rahatsız ediyor. Rahatsız edildikleri için sadece bu boyama işi ile geçiştiriyorlar. Allah göstermesin taşlar ile de saldırı gerçekleştirilecekti ama cemaatin onları rahatsız etmesinden dolayı kaçıyorlar.” dedi.

Kurtbecer, camiden çıkanların saldırganları görüp görmediğine ilişkin soruya da “Hayır içeriden sesin geldiğini duyduklarında saldırganlar kaçıyor.” cevabını verdi. Olayın ardından hemen polise haber verildiğini anlatan Kurtbecer, polisin gerekli incelmeyi yaptığını, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik’in de camiye gelerek bilgi aldığını kaydetti.

Almanya’da Camileri Hedef Alan Saldırılar Artıyor

Almanya‘da 2018 yılının başından bu yana 37 camiye saldırıda bulunuldu. Son olarak Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Ermannhausen şehrindeki bir caminin duvarlarına terör örgütü PKK/PYD yandaşları tarafından saldırı gerçekleştirilmişti.

Almanya’da mart ayının sonunda ise bir günde 3 camiye saldırı düzenlenmişti. Herne ve Amberg kentlerindeki 2 camiye, ırkçılar ve terör örgütü yandaşları saldırı düzenlemiş, Kassel’deki Yunus Emre Camisi’ne de sabaha karşı molotof kokteylli saldırıda bulunulmuştu. Kassel’de güvenlik kamerasından 4 kişi olduğu belirlenen kişilerce düzenlenen saldırıda, caminin bazı camları kırılmış, çerçeveleri kısmen yanmış ve bina duvarlarında hasar oluşmuştu.

Almanya’da yıl başından bu yana camilere, Türklere ait kültür merkezlerine ve işletmelere yönelik çok sayıda saldırı düzenlendi. Bu saldırıların büyük bölümünün terör örgütü PYD/PKK yandaşları tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler