"Fransa"

Fransa | Belediye Mahkeme Kararına Rağmen Ramazan Çadırını Kaldırmadı

Fransa’nın başkenti Paris'te Sevran Belediyesi, mahkeme kararına rağmen“teravih çadırını” kaldırtmadı. Belediye Başkanı Blanchet, mahkemenin 'Belediye, mülk sahibine mektup yollamayı unuttuğu' gerekçesiyle çadırın kaldırılması gerektiğine hükmettiğini hatırlatarak, "Bizim hatamızın cezasını Müslümanlar çekmemeli" dedi.

Fransa’nın Sevran kentinde bir park yerine kurulan ramazan çadırı, Belediye Başkanı Stephane Blanchet ile Fransa yargısını karşı karşıya getrdi. Mahkemenin kaldırılmasını istediği çadırın kaldırılmasını kabul etmeyen Blanchet, çadır için günlük 2 bin euro ceza ödemeseni gerektiğini öğrenince de araziye el koydu. Fransa’nın Sevran kentinde Basse sitesi park yerine belediye tarafından tahsis edilen iki çadırı mahkemeye taşıyan mülk sahibi Logirep şirketi, çadırların kaldırılmasını istedi. Montreuil Mahkemesi de Sevran Belediyesini çadırın kaldığı her gün için 2 bin euro para cezasına çarptırmış ve çadırın kaldırılmasına karar vermişti.

‘Cezayı Müslümanlar Çekmemeli’

Belediye Başkanı Stephane Blanchet’nin yargının kaldırtma kararı üzerine park yerine yetkisini kullanarak geçici süreliğine el koyduğu bildirildi. Müslümanların ramazan çadırının kaldırılmasına izin vermeyen Başkan “Yasal olarak el koymuş olmam, günlük cezayı ortadan kaldırıyor mu bilmiyorum. Kararımın tümüyle arkasındayım, gerekirse tekrar mahkemeye gideriz” ifadesini kullandı.

“Hatamızın cezasını Müslümanlar çekmemeli” diyen Blanchet, idaresinin ramazan çadırı ile ilgili mülk sahibine mektup göndermeyi unutması yüzünden mahkemelik olduğunu ve sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını dile getirdi. Aynı çadırın 15 yıldır kente olduğu ve 4 yıldır da her aynı yere kurulduğu öğrenildi.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler