"Amerika"

Amerika | Ülkedeki Müslümanların Yüzde 80’i Ramazan’ı Oruçlu Geçiriyor

Amerikan Pew Araştırma Merkezi'nin Amerikalı Müslümanlarla ilgili gerçekleştirdiği araştırma ülkedeki Müslümanların büyük çoğunluğunun Ramazan ayı boyunca oruç tuttuklarını ortaya koydu. Ayrıca ülkedeki Müslümanların sayısının da son 10 yılda 1 milyondan fazla arttığı duyuruldu.

Amerika Müslümanlar

Amerika’da Pew Araştırma Merkezi tarafından Ramazan ayının ülkedeki Müslümanlar üzerindeki etkisini araştırmak için gerçekleştirilen çalışma, çarpıcı bilgileri ortaya koydu. Yapılan araştırmada Amerika’da yaşayan her 10 Müslüman’dan 8’inin Ramazan ayını oruçlu geçirdiği belirlendi. 5 vakit namaz ya da cuma namazı kılmayanlar arasında da oruç tutma oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Pew’in araştırmasına göre, ülkedeki Müslümanların yüzde 80’i Ramazan ayında oruç tutuyor. Oruç tutma oranı kadınlarda ise erkeklere göre daha yüksek. Buna göre kadınların yüzde 82’si erkeklerin ise yüzde 77’si Ramazan’da oruç tutuğunu aktardı. Oruç tutuma oranı Amerika’da doğan Müslümanlarda da yüzde 79 civarında gerçekleşti. Araştırma, dinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Müslümanların yanı sıra, ‘din benim için hiç önemli değil’ diyen Müslümanların da yüzde 41’inin Ramazan ayını oruçlu geçirdiğini ortaya çıkardı.

İslam 2040’da ABD’de İkinci Din Olacak

Pew Araştırma Merkezi, 2018’in başında yayınladığı araştırmada ülkedeki Müslümanların sayısının son 10 yılda 1 milyondan fazla artarak 3 milyon 450 bine ulaştığını duyurmuştu. Araştırmada, Müslümanların ülke nüfusunun yüzde 1,1’ini oluşturduğu aktarılırken, Hristiyanlık ve Yahudilikten sonra ülkedeki 3’üncü dinin İslam olduğu kaydedildi. Ayrıca Müslümanların 2040’da Yahudiliği geçerek ikinci din konumuna yükseleceği belirtildi. Pew’in araştırması 2050’de Amerika’da Müslümanların sayısının 8,1 milyonu bulacağını da ortaya koyarken, ülke nüfusunun yüzde 2,1’ini Müslümanların oluşturacağı aktarıldı.

Müslümanlar Büyük Şehirlerde Yaşıyor

Müslümanların ülke genelindeki dağılımı ile ilgili yapılan incelemede de Müslümanların büyük çoğunluğunun Washington ve New Jersey gibi büyük şehirlerde yaşadığını ortaya koyuyor. Bu şehirlerdeki Müslüman nüfusunun oranının diğer yerleşim yerlerine göre 2-3 kat daha fazla olduğuna değinildi. Ayrıca Müslümanların sayısının her yıl ortalama 100 bin kişi arttığı da kaydedilirken, bunun Müslümanlar arasındaki yüksek doğum oranı ve ülkeye her yıl gelen göçmenlerle ilgili olduğu aktarıldı. Pew, sonradan İslamı seçenlerin ise ülkedeki Müslüman nüfusun artışında önemli bir rol oynamadığını belirtti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler