"Fransa"

Fransa | Müslümanlar Ortak Bildiri Yayımladı, İslamofobiye Dikkat Çekti

Fransa'da Ramazan ayının başlaması nedeniyle ülkedeki belli başlı Müslüman Federasyonları'nın imzasıyla bildiri yayımlandı. Açıklamada, ülkedeki son dönemde Müslümanlar üzerinden yaşanan tartışmalara değinilerek İslam dininin temellerinin sistematik bir şekilde ve adaletsizce suçlandığına değinildi.

17 Mayıs 2018 admin

Fransa’da Ramazan’ın başlaması nedeniyle Fransa’daki Müslüman federasyonları temsilcileri ile Fransa İslam Konseyi (CFCM), Paris Büyük Camii’nde bir araya geldi. Toplantı sonrası yayımlanan ortak bildiride ülkedeki İslamofobik saldırılardaki artışa dikkat çekildi. Ülke genelindeki camilerde görev yapan imamlara, aşırılığa karşı İslam’ın barış ve kardeşlik mesajını iletmek için büyük görevler düştüğü aktarıldı.

Bildiride, toplantının Fransa’daki Müslümanların maruz kaldığı endişe verici durumlar ve meşru talepleri konuşma imkanı tanıdığı aktarıldı. Son dönemde kamuoyunda Müslümanlarla ilgili yaşanılan polemiklere dikkat çekilerek, tartışmada İslam dininin temellerinin sistematik bir şekilde ve insafsızca suçlandığına değinildi. Bu tartışmalar sonrası farklı çevrelerden gelen, İslam ile terörizmin yan yana getirilmesi ve sözde yeni “İslami antisemitizm” kavramını kınayan açıklamaların takdirle karşılandığı aktarıldı.

İslamofobik Eylemlerde Endişe Verici Artış

Ortak bildiride her türlü ırkçı eylem kınanırken İslamofobik eylemlerin endişe verici yükselişi karşısında Fransa’daki Müslümanların sorumlu davranışının da takdirle karşılandığı aktarıldı. Son derece ırkçı bir şekilde sosyal medyada gerçekleştirilen Müslümanlara yönelik nefret çağrılarının da kınandığı kaydedildi. Ayrıca Fransa’daki Müslümanların, laikliğe ve dini kuruluşların bağımsız hareket etmesinin garantisi olan devletin tarafsızlığına derinden bağlı oldukları hatırlatıldı.

Açıklamada, aşırılık ve radikalliğe karşı İslam’ın barış ve kardeşlik mesajını iletmek için imamlara da hayati görevler düştüğü kaydedildi. Başta Filistin olmak üzere dünyada zulme maruz kalmış insanlara da dikkat çekilerek cuma günü ülkedeki tüm camilerde nefret ve şiddet mağdurları ile İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Bildiride On Müslüman Kuruluşunun İmzası Yer Aldı

Bildiride CFCM ile birlikte; Paris Büyük Camii Ulusal Federasyonu (FNGMP), Fransa Camileri Birliği (UMF), Fransa Müslüman Federasyonu, Fransa Müslümanları Birliği (RMF), Fransa Türk Müslümanları Koordinasyon Komitesi (CCMTF), Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG), Fransa Müslümanları Ulusal Federasyonu (FNMF), Afrika İslami Dernekleri Federasyonu, Komorlar ve Batı Hint Adaları (FFAIACA), İnanç ve Uygulama Federasyonu ve Reunion Saint-Denis Büyük Camisi temsilcilerinin imzaları yer aldı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler