"BELÇİKA"

Belçika | İslam Temsil Kurumu’na Yeni Başkan

Belçika'nın resmî İslam Temsil Kurumu Exécutif yeni başkanını seçti. 2016’dan beri kurumun başkanlığını yapan Salah Echallaoui’nin görevini Mehmet Üstün üstlendi.

14 Mayıs 2018 admin

Belçika’nın resmî İslam temsil kurumu olan Executif‘ (Het Executief van de Moslims van België / l’Exécutif des musulmans de Belgique) 11 mayıs cuma akşamı yeni başkanını seçti. Önümüzdeki dönem Belçika Müslümanlarını Executif adına Mehmet Üstün temsil edecek.

Uzun yıllardır Belçika toplumunda aktif rol alan Mehmet Üstün İslam dersi öğretmeni ve Flaman bölgesinde okullarda İslam derslerinin yönetimini gerçekleştiren İslam Din Dersi Eğitim Merkezi’nin (Fl. “VZW Centrum Islamonderwijs” -CIO) başkanlığını yapmakta. Üstün ayrıca Belçika İslam Federasyonu‘na (BIF) bağlı olan ve Heusden şehrinde bulunan Sultan Ahmet Camii Komite Başkanı.

Üstün bu vesileyle 2016’dan beri başkanlık yapan Salah Echallaoui’nin görevini üstlendi. Başkan yardımcıları olarak Flaman bölgesinden Bayram Saatçi, Fransız bölgesinden eski başkan Salah Echallaoui atandı. Üstün’ün görev süresi 3 yıl. (nsa)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler