"AfD"

Almanya | AfD’den Federal Meclis’e Göçmenlerde Akraba Evliliği Sorusu

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Federal Meclis’e göçmenlerdeki akraba evlilikleri sonucu dünyaya gelen engelli çocuklarla ilgili bir soru yöneltti. Soru önergesine tepkiler büyük.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi’nin (AFD) Federal Meclis’e girişi Almanya’nın siyasi tartışmalarında ve parlamento içerisindeki atmosferde değişiklikleri de beraberinde getirdi. Göçmenlere, mültecilere ve Avrupa’nın uyum siyasetine karşı provokatif bir tavır sergilemesiyle bilinen AfD, engellilerle ilgili son soru önergesiyle tepki topladı. Parti 23 Mart tarihinde Federal Meclis’e “Almanya’da engelliler” başlığını taşıyan bir soru önergesi sundu. Önergenin içeriği 2012’den bu yana engellilerin sayısının tespiti hakkındaydı. Parti önergeyle göçmen ailelerdeki akraba evliliklerinden meydana gelen engelli çocukların sayısının ortaya koyulmasını istemişti.

Höchst: Nasyonal Sosyalizmin Vahşeti İle Benzerlik

Soru önergesini yönelten AfD’li milletvekili Nicole Höchst, tepki toplayan soru önergesine gelen tepkilere kendi Facebook sayfası üzerinden cevap verdi: “Soru önergemin ele alınış biçiminden Almanya’nın siyasi kültürünün değişimini izlemek mümkün. Önergemle nasyonal sosyalizm vahşeti arasında bir benzerlik ortaya konulmaya çalışılıyor. Oysa biz, ne tarz bir harekete geçme ihtiyacının olduğunu görmek amacıyla verileri toplamak istiyoruz.”

“Dayanılmaz Bir Yaşam Düşmanlığı”

Parlamentoya yöneltilen soru önergesine Almanya çapında sosyal alanda faaliyet gösteren derneklerden tepki geldi. Aşırı sağcı AfD’nin soru önergesini “dayanılmaz bir yaşam düşmanlığı” olarak nitelendiren 18 dernek Frankfurter Allgemeine gazetesinde “Bu hepimizin meselesi: İnsanlık için uyanık ol!” başlıklı bir açıklama yayınladı. AfD’nin göç, ensest ve engelliler meselesini birbiriyle bağdaştırdığı soru önergesinin “insana ve hayata karşı düşmanlık içerdiği” belirtilen açıklamada soru önergesinin Nazi dönemini hatırlattığı belirtildi. Açıklamada aynı şekilde Nazi döneminde engellilerin yaşam haklarının ellerinden alındığı ve yüzbinlerce engellinin nasyonal sosyalizmin kurbanı olduğunun altı çizildi.

Engelli Çocukların Yüzde 94’ü Alman

Bununla birlikte Federal İçişleri Bakanlığı AfD’nin soru önergesini cevapladı. “Engelli çocukların ailelerinin medenî durumları ile alakalı istatistik veriler toplanmadığı” belirtilen cevapta, ülkedeki engelli çocukların yüzde 94’ten fazlasının Alman vatandaşlığına sahip olduğu ifade edildi. Meclise girişi ile bugüne kadar parlamentoya 179 soru önergesi yönelten AFD’nin 32 sorusuna cevap verildi. (hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler