"Almanya"

Almanya | 11 Yaşındaki Başörtülü Kıza Irkçı Saldırı

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Osnabrück şehrinde 11 yaşındaki başörtülü bir kız çocuğu ırkçı saldırıya maruz kaldı. Kızın başörtüsünü çekip otobüse binmesini engelleyen saldırgan aranıyor.

Almanya’da okullarda 14 yaş altı kız çocukları için başörtüsü yasağı tartışmasının ardından başörtülü genç bir kıza saldırı haberi geldi. Geçtiğimiz cumartesi saat 16.00 sularında yaşanan olayda bir kişi, otobüse binmek isteyen kızın kafasından başörtüsünü çekti. Saldırı karşısında şoka uğrayan ve saçlarının bir kısmı da kopan kız ağlayarak olay yerinden ayrılıp evine gitti.

Osnabrück polisinden yapılan açıklamada, saldırıda yabancı düşmanı bir motivasyon olmasının ihtimal dahilinde olduğu kaydedildi. Polis olayla ilgili görgü tanıkları ararken, saldırganın 5-6 kişilik bir grupla birlikte olduğu, grubun saldırı öncesinde bir birahaneden çıktıkları belirtiliyor. Saldırının Osnabrück Stadyumunun yakınlarında gerçekleşmesi nedeniyle aranan zanlının futbol taraftarlarından biri olabileceği ve öncesinde gerçekleşen Osnabrück-FC Carl Zeiss Jena maçını izlemiş olabileceği ifade ediliyor.

Futbol Kulübünden Saldırıya Kınama

Osnabrück futbol kulübü VFL ise şüphelinin bulunması için polise yardım edeceklerini duyurdu. VFL, bu tarz şiddet ve ırkçı vakıalarını kesinlikle tolere etmeyeceklerini vurgularken VFL Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Wehlend yaptığı açıklamada, “Şiddetin her türlüsünü kime ve ne sebepten olursa olsun kınıyoruz. Böyle kişilere ne stadyumda ne de çevremizde gerek yok. Sizin gibilere burada yer yok!” ifadelerini kullandı. Aynı açıklamada Wehlend, böylesi bir davranışın VFL Osnabrück ile hiçbir şekilde bağdaştırılamayacağının da altını çizdi. VFL şüphelinin bir an önce yakalanması için kendi sitesinde şüpheli ile alakalı boy ve yaş gibi bilinen tüm detayları da paylaştı. Yine aynı futbol kulübü “Sola Karşı”  ismini verdikleri aksiyon serisi ile ile geçtiğimiz ay ırkçılığa, şiddete ve yabancı düşmanlığına karşı tutumunu bildirmiş ve aşırı sağcı AfD Partisi milletvekili Beatrix von Storch’un tepkisiyle karşılaşmıştı.

“Saldırı Demokrasiye ve Anayasaya Karşı Bir Saldırı”

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Başkan Yardımcısı Nurhan Soykan yaptığı açıklamada, “Senelerden beri Müslüman kadınlar üzerinden başörtüsü hakkında tartışmalar sürdürülüyor. Son haftalarda bu tartışmalar zirveye ulaştı.” diyerek Müslümanlara karşı dayanılmaz bir dışlamanın gerçekleştiğini belirtti. Soykan aynı açıklamada camilere, mülteci kamplarına ve Müslümanlara karşı saldırıların sayısının endişe verici bir biçimde arttığını ve bu saldırıların, yürütülmekte olan tartışmanın utanç verici bir sonucu olduğunu söyledi. Soykan son olarak bu tarz saldırıların demokrasi ve hukuk devletinin temellerine saldırı anlamına geldiğini ifade etti.

Ülkede başörtüsü takan genç kızlara yönelik şiddetin bir diğer örneği 2016 yılında Berlin’de yaşanmıştı. Berlin’de bir kadın 13 yaşındaki genç bir kızın başörtüsünden çekip, aynı zamanda hakaret etmişti. (hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler