"Akdeniz"

Fransa | Akdeniz’deki Göçmenleri Kurtarmak İçin Uçak Satın Aldılar

Fransa'da iki pilot, Akdeniz'deki göçmenleri kurtarmak için uçak satın aldı. Jose Benavente, ve Benoît Micolon isimli iki Fransız pilot, amaçlarının kayıp teknelerin yerini havadan daha kolay tespit ederek, onları kurtarma gemilerine rapor etmek olduğunu açıkladılar. 

Fransa’da tüm birikimlerini kullanan iki pilot, Akdenizde batma tehlikesi yaşayan göçmen teknelerinin yerinin tespitine yardım etmek için uçak satın aldı. Le Monde gazetesinde yer alan habere göre Gönüllü Pilotlar Derneği‘nin iki kurucusu 49 yaşında Jose Benavente ile 35 yaşındaki Benoît Micolon, Akdeniz’deki göçmenlere yardım etmek için küçük bir uçak satın aldı. İlk görevleri için de 2 Mayıs Çarşamba günü yola çıktılar.

Pilotlardan Benavente’nin eğitim pilotu olduğu ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde insani bir yardım görev yürüttüğü kaydedildi. Benoît Micolon’un ise bir uçak şirketinde pilot olarak görev yaptığı aktarıldı. Her iki yardımsever pilotun Libya kıyılarının kuzeyindeki geniş bir alanda görev yapacak “Le Colibri” isimli küçük uçağı satın almak için biriktirdikleri 130 bin Euro’nun yanı sıra yapılan yardımları da kullandıkları aktarıldı.

“Teknelerin Yerini Tespit Etmede 100 Kat Daha Etkili Olabiliriz”

Jose Benavente, Libya kıyılarındaki 150 kilometrelik bir alanda görev yapacaklarını kaydederek buranın en fazla göçmenin hayatını kaybettiği ve kurtarma çalışmalarının en yoğun yaşandığı alan olduğunu söyledi. Amaçlarının göçmenlerin bulunduğu teknelerin yerini  kurtarma çalışması yürüten Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve İtalyan gemilerine bildirmek olduğunu aktardı. Akdenizde boğulma tehlikesi yaşayan göçmenlere yardım eli uzatan “SOS Akdeniz” isimli STK’nın kendilerine dalgaların arasındaki tekneleri tespit etmekte yaşadıkları zorlukları anlattığını da kaydeden Benavente, bu noktada yardımları dokunabileceğine gerçekten inandıklarını söyledi. Banavente suya yakın uçan bir uçağın, batmak üzere olan bir teknenin yerini tespit etmesinin bir geminin güvertesinden yapılacak gözlemden yüz kat daha etkili olacağına da dikkat çekti.

Ayrıca her iki pilot derneklerinin sitesinden yaptıkları duyuruda da, günlük yapacakları uçuşlar için 600 ile 1000 Euro arasındaki bir miktara ihtiyaçları olduğunu, bu miktarın bir yıl için ise 300 bin Euro civarında olduğunu duyurdular. Bu tutarın karşılanması için de yardımsever insanlardan yardım beklediklerini dile getirdiler.

2018’in Başından Beri 500’e Yakın Göçmen Hayatını Kaybetti

Uluslararası Göç Örgütü, 18 Nisan’da yaptığı açıklamada, 2018 yılından başından beri Libya‘dan Avrupa’ya ulaşma hayali ile yola çıkan yaklaşık 500 göçmenin Akdeniz’in serin sularında hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu oranın geçen yılın aynı döneminde ise 1020 olduğu kaydedilmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler