"Almanya"

Almanya | Binlerce İltica Başvurusu Yeniden İncelenecek

Almanya'da Göç ve Mülteciler Dairesi'nde yolsuzluk skandalı gündemde. Daire tarafından ele alınan 4.500 iltica başvurusu yeniden gözden geçirilecek.

Almanya’da Göç ve Mülteciler Dairesi’nde yaşanan yolsuzluk skandalı sonrası, 4.500 iltica başvurusu yeniden gözden geçirilecek. Skandal, Göç ve Mülteciler Dairesi eski üst düzey çalışanının bir çoğu Suriyeli Yezidiler olmak üzere, en az 1.200 iltica kabulünde birçok kanun ihlalinde bulunduğunun tespit edilmesiyle ortaya çıktı.

Dairenin Bremen şubesinde, birçok kişiye kanun dışı sığınma hakkı verdiği ve ayrıca iltica kabul prosedüründe de yasal olmayan yollara başvurduğu ifade edildi. BAMF çalışanı, sistematik bir şekilde 3 avukat ve 1 tercümanın yardımı ile en az 1.200 kanun dışı iltica kabulü gerçekleştirdi. 2013-2016 yılları arası faaliyetlerini kapsayan toplam 6 şüpheli hakkında geçtiğimiz cuma günü soruşturma açıldı. Şimdi ise, Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) 4.500 iltica başvurusunu yeniden gözden geçireceği duyuruldu.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Alman haber ajansı DPA’nın haberine göre, Alman Meclisinde dün gerçekleştirilen kapalı oturumda İçişleri Komisyonu üyeleri bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Stephan Mayer, komisyon görüşmesinin sonucu olarak iltica başvurularının tekrar değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. İltica kararlarının yeniden gözden geçirileceğine yönelik güvence verdi. Ayrıca, Alman İçişleri Bakanlığından bir sözcü, BAMF’daki personel sayısının artırıldığını ve dolayısıyla söz konusu 4.500 iltica başvurusunun yeniden titizlikle incelenmesinde bir sorun olmadığını dile getirdi.

Almanya’da BAMF’ın ocak ayı verilerine göre ülkeye yapılan iltica başvurusunun 12 bin 285’i bulduğu duyurulmuştu.  İltica başvurusu yapanların ilk 3 sırasında ise 2 bin 328 başvuru ile Suriye, bin 227 başvuru ile Irak ve 927 başvuru ile Nijerya vatandaşları yer alıyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler