"AB"

AB Vatandaşları Ülkelerinde Adalet Olduğuna İnanmıyor

Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yüzde 61'i yaşadıkları ülkede adalet olduğuna inanmıyor. 

23 Nisan 2018 admin
AB’nin resmi anketlerini düzenleyen “Eurobarometer” 2-11 Aralık 2017 tarihleri arasında 28 üye ülkede 28 bin 31 kişilik örneklemle yaptığı “Adalet, Eşitsizlik ve Jenerasyonlar Arası Hareketlilik” başlıklı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Anket, AB üyesi ülkeler arasında adalet, eşitsizlik ve imkanlar gibi konularda ciddi görüş ayrılıklarının olduğunu gösterdi.

AB vatandaşlarının yüzde 61’inin “her zaman adaletin tecelli ettiğini düşünmediğini” gösteren anket sonuçları, bu alanda en fazla memnuniyetsizliğin Letonya, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Litvanya ve Yunanistan’da olduğunu ortaya koydu.

“Siyasi Kararlar Herkese Aynı Şekilde Uygulanmıyor”

Aynı zamanda ankete göre, AB vatandaşlarının yüzde 68’i ülkelerindeki yönetimlerin aldığı siyasi kararların tüm vatandaşlara eşit şekilde uygulanmadığını düşünüyor. Özellikle Hırvatistan, Yunanistan, İspanya ve GKRY’deki anket katılımcıları siyasi kararların uygulanması konusunda ayrımcılık yapıldığı görüşüne sahip.

Anket katılımcılarının yüzde 46’sı “30 yıl öncesine göre daha fazla imkan olduğunu” kaydederken, yüzde 7’si de buna “şiddetle karşı çıktığını” belirtti. İrlanda, Finlandiya, ve Malta’daki vatandaşların ülkelerinde “daha fazla imkan” bulunduğunu düşünmesine karşın Yunanistan, Fransa ve Hırvatistan’daki katılımcıların imkanlarda artış olmadığını kaydetmesi dikkati çekti.

“Gelir Eşitsizliği Çok Yüksek”

AB vatandaşlarının yüzde 84’ü ülkelerindeki gelir eşitsizliğinin çok yüksek olduğunu düşündüklerini ve hükümetlerin bu konuda adım atması gerektiğini belirtti. Bu oran Portekiz’de yüzde 96, Almanya ve Litvanya’da yüzde 92, Hollanda’da yüzde 59, Danimarka ve İsveç’te yüzde 69 olarak tespit edildi. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler