"GÜNDEM"

Fransa | Türk Dükkanı ve Derneği Kundaklandı

Fransa'da Türklere ait içerisinde bir kebapçı ve derneğin bulunduğu alışveriş merkezi kundaklandı. Polis yangının bilinçli olarak çıkarıldığını açıkladı.

13 Nisan 2018 admin

Fransa‘nın batısındaki Rennes şehrinde 12 mağaza bulunan Sainte-Elisabeth Alışveriş Merkezi’nde çarşamba gecesi dumanlar yükseldi. Gece 3:30 sularında camı açık uyuyan bir komşunun ağır kokudan şüphelenip polise haber vermesiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak yangın kısa sürede hızla yayılarak arasında Türk kebapçının da bulunduğu 4 dükkanı kullanılamaz hale getirdi. Ayrıca aynı alışveriş merkezinde bulunan Türk-Fransız Derneği Kafeteryası da yangından ağır hasar gördü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken büyük maddi hasarın meydana geldiği aktarıldı.

Türk Kebabının Kapısı Zorlanmış, Camları Kırılmış

Soruşturmayı yürüten kurumlar, yangının Türklere ait kebap dükkanından çıktığını aktardı. Dükkanın kapısının zorlandığı camlarının da yangından önce kırıldığı belirlendi. Yangının bilinçli olarak çıkarıldığı üzerinde duran polis, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Olay yeri inceleme ekipleri de perşembe günü soğutma çalışmalarının devam ettiği alışveriş merkezinde gün boyu incelemeler gerçekleştirdi.

Olayla ilgili Rennes Savcılığı soruşturma başlattı. 24 Mart’da da Sainte-Elisabeth Alışveriş Merkezi’nde bulunan Türk-Fransız Derneği Kafetaryası’na da molotof kokteylli saldırı gerçekleştirilmişti. Fransız medyası polisin olayla ilgili soruşturmasının uzun zaman alabileceğini kaydetti.

Fransa’da Türk İşletmelere Daha Önce de Benzer Saldırıların Hedefi Oldu

Fransa’da son dönemde Türk işletmelere yönelik saldırılar dikkat çekiyor. 23 Martta ülkenin doğusundaki Grenoble’da bir Türk marketi kundaklanmıştı. Yangında alevlerin sıçradığı yan dükkanda olduğu tesbit edilen bir kişi hayatını kaybetmişti. Olay yerini ziyaret eten Lyon Başkonsolosu  Özgür Çakar yangının kundaklama sonucunda çıktığını açıklamıştı.

Fransa’da Türk işletmelere yönelik son saldırı ise Mart ayının son günlerinde gerçekleşti. Fransa’nın batısındaki  Flers kasabasında Türklere ait ‘Cafe du Ponf’ kundaklandı. Yangında kafe ile üst katında yer alan daire kullanılamaz hale geldi, dumandan zehirlenen bir kişi ise yaralandı. Daha sonra ise olayın kamera görüntüleri yayınlanmış, bir kişinin benzin dökerek kafeyi yaktığı ortaya çıkmıştı.

Her iki olayla ilgili polisin soruşturması sürerken suçlu ya da suçluların yakalanması için çalışmalar ise sürüyor. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler