"GÜNDEM"

Fransa | Başörtülü Kadınlara Saldıran Irkçıya 4 Ay Hapis

Fransa’da başörtülü 7 kadına ırkçı saldırı gerçekleştiren 60’lı yaşlardaki bir kadın, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

11 Nisan 2018 admin
Fotoğraf: Shutterstock, Değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın güneyindeki Perpignan’da 60’lı yaşlardaki emekli bir kadın, okuldan çocuklarını almaya giden başörtülü annelere yönelik ırkçı saldırısından dolayı mahkum oldu. Perpignan’da kasım ayında meydana gelen olayda, okuldan çocuklarını almaya giden başörtülü 7 kadın, emekli olduğu belirtilen bir kişinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı.

Başörtülü kadınları hedef alan saldırgan, “Başörtüsüyle burada yapacağınız hiçbir şey yok. Evinize dönün!” ifadelerini kullanmış, kadınları itekleyerek İslam’ı hedef alan hakaretler savurmuştu. Olay yerine gelen polislerin önünde de saldırgan tutumunu devam ettirerek başörtülü kadınlara yönelik tacizlerine devam etmişti.

Saldırgan 4 Ay Ertelemeli Hapis Cezasına Çarptırıldı

Perpignan Ceza Mahkemesi’nde pazartesi günü görülen davada hakim, başörtülü kadınların “ırkçı hakaret” ve “ağır şiddete” maruz kaldığına karar verdi. Hakim saldırganın 4 ay ertelemeli hapis cezası ile 2 yıl boyunca psikolojik tedavi görmesine hükmetti. Mahkemede de saldırgan tutumuna devam eden kadın, ırkçı söylemlerini sürdürerek, “Ben İslamofobum. Bu dinden nefret ediyorum.” ifadelerini kullandı. Hakim ayrıca saldırganın mağdur her kadına 500 Euro ödemesine karar verip okul çevresinde dolaşmasını da yasakladı.

Ülkede Müslümanlara Yönelik Ayrımcılık Vakaları Artıyor

Fransa’da İnsan Hakları Ulusal Danışma Komisyonu’nun mart ayında ülkedeki Müslümanların karşılaştığı ırkçı ve ayrımcı vakalarla ilgili bir rapor yayımlamıştı. Komisyonun yıllık raporunda, Fransa’da Müslümanların diğer dine mensup kişilere göre daha fazla dışlandığı ortaya çıkmıştı. Komisyonun gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 44’ü İslam’ın Fransız kimliği için bir tehdit olduğunu ve yüzde 61’i başörtüsünün toplumda sorun oluşturabileceğini düşünüyor. Raporda ayrıca Fransa’da Müslümanların dışlanmasının sebebi olarak laiklik ve kadın hakları tartışması ile yabancı düşmanlığı gösteriliyor.

Fransa İstihbarat Servisine göre geçen yıl 72 Müslüman karşıtı saldırı kayıtlara geçti ve bir önceki yıla göre Müslüman karşıtı saldırılarda yüzde 7,5 oranında artış yaşandı. Çoğu Kuzey Afrika kökenli 4 milyonun üzerinde Müslüman’ın yaşadığı Fransa, Avrupa’da en fazla Müslüman’ın yaşadığı ülke. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler