"GÜNDEM"

Almanya | Müslümanlardan Çifte Standart Eleştirisi

Almanya'da Müslüman cemaat temsilcileri, Münster kentinde cumartesi günü aracını kalabalığın üzerine sürerek 2 kişinin ölümüne sebep olan saldırganla ilgili medyanın yaklaşımını eleştirdi.

10 Nisan 2018 admin

Müslüman cemaat temsilcileri, Almanya’nın Münster kentinde 2 kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına sebep olan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Müslüman cemaat temsilcilerinden Almanya İslam Konseyi (IR) Başkanı Burhan Kesici, yaptığı açıklamada, Münster‘deki gibi benzeri saldırılarda olayın failinin Müslüman olması durumunda dini kimliğinin ön plana çıkarıldığını söyledi. Kesici, bu konuda çifte standart uygulandığını belirterek, “Eğer fail Müslümansa dinî kimliği ortaya çıkıyor. Almanlarda ise psikolojik rahatsızlık, ailevi problemler veya buna benzer şeyler deniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Saldırı ve Terör Olaylarının Gerçek Nedeni İyi Araştırılmalı”

Müslümanların tehdit olarak görüldüğünü ifade eden Kesici, herhangi bir olaya katılmadıkları halde olayların Müslümanlara mâl edilmek istendiğini anlattı. Kesici, “Bunu Münster’de gördük. Saldırının ardından ilk başta sanki fail Müslümanmış gibi bir hava oluşturuldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Aşırı sağcı bazı milletvekillerinin Münster’deki saldırıyı Müslümanlara ve İslam’a mal etmek istediklerine dikkati çeken Kesici, “Fail Alman çıkınca da keşke Müslüman olsaydı diye bir hava estirdiler.” ifadelerini kullandı. Saldırılar veya terör olaylarının gerçek nedenini iyi araştırmak gerektiğini vurgulayan Kesici, Almanya’da son yıllarda terör saldırısı yapanların psikolojik rahatsızlıkları bulunduğu, uyuşturucu bağımlısı oldukları veya hırsızlık yaptıklarının ortaya çıktığına işaret etti. Kesici, bazı terör olaylarının dini bir motivasyonu olmamasına rağmen İslam ile bağdaştırıldığını belirterek, “Bu rahatsız edici. Bu durum uzun vadede İslam düşmanlığını da artıracaktır.” dedi.

“İslamofobinin Artmasına Şaşırmamalı”

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Müslümanlara yönelik çifte standardı eleştirdi. Mazyek, “Alman failler psikolojik rahatsız, Müslümanlar, ‘İslamcı terörist’. 11 Eylül’den beri devam eden bu tarif edilemez çifte standart göz önüne alındığında İslamofobinin sürekli artmasına şaşırmamak gerek. Böylelikle aşırıların ve teröristlerin değirmenine su taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mazyek, aşırı sağcı NSU terör örgütünün 2004’te Köln kentinde gerçekleştirdiği saldırıdan sonra medyanın, bunun terör saldırısı olmadığı yönünde başlık attığını da hatırlattı.

Münster kentinde Cumartesi günü aracını kalabalığın üzerine sürerek 2 kişiyi öldüren ve ardından intihar eden saldırganın Alman vatandaşı Jens R. olduğu, saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği ve psikolojik sorunlarının bulunduğu açıklanmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler