"GÜNDEM"

Almanya | Münster Saldırısı: İncelemeler Devam Ediyor

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Münster saldırısı ile ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

9 Nisan 2018 admin
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, dün Münster kentinde bir aracın yayaların arasına girdiği yerde incelemelerde bulundu.

Seehofer, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, eyaletin İçişleri Bakanı Herbert Reul ve Münster Belediye Başkanı Markus Lewe ile olayın gerçekleştiği restoranın önüne çiçek bıraktı ve burada dua etti. Olayın meydana geldiği caddede bir süre yürüyen Seehofer, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına Alman hükûmeti adına taziyede bulunduğunu belirterek “Bu korkak ve acımasız suç, hepimizi çok etkiledi.” dedi.

Bu olayın mutlak güvenliğin olmadığını gösterdiğini ifade eden Seehofer, suçu işleyen kişinin terör çevresiyle bağlantılı olmadığı yönünde güçlü ipuçları bulunduğunu kaydetti. Seehofer, devletin, bu tür eylemlerin azalması veya engellenmesi için her şeyi yapması gerektiğini vurgularken, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını aktardı.

Laschet’ten Sosyal Medyada Kıştırtıcılık Yapanlara Eleştiri

Seehofer, polise ve kurtarma ekiplerine profesyonel çalışmasından, medyaya da sorumlu davranışından dolayı teşekkür etti. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Laschet de düşüncelerinin burada hayatını kaybedenlerle ve yaralananlarla olduğunu belirterek “Münster, Kuzey Ren-Vestfalya ve Almanya için korkunç ve üzücü bir gündü” dedi. Sosyal medyada kışkırtıcılık yapanları eleştiren Laschet, “Kurbanların yakınları için failin hangi dine mensup olduğu önemli değil.” diye konuştu.

Eyaletin İçişleri Bakanı Herbert Reul de faile ilişkin birçok ipucunun bulunduğunu; ancak bunların araştırılması gerektiğini, soruşturmanın günlerce sürebileceğini kaydetti. Olay yerinde açıklama yapan Münster Başsavcısı Elke Adomeit, failin sabıkasının bulunduğunu söyleyerek 2015 ve 2016 yıllarında bu kişi hakkında tehdit, başkasının malına zarar verme, trafik kazasından sonra kaçma ve dolandırıcılıktan davalar açıldığını; ancak bu davaların hepsinin o dönemlerde düştüğünü ifade etti. Adomeit, olayın arkasında bir siyasi arka planın bulunmadığını belirtti.

Ne Olmuştu?

Dün Münster’de Jens R. adındaki bir kişi, kafeteryada oturanların arasına minibüsüyle girmiş ve üç kişinin ölümüne neden olmuştu. Jens R. olaydan hemen sonra intihar etmişti. Polis, olayda 6’sı ağır 20 kişinin yaralandığını açıklamıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler