"CAMİ SALDIRILARI"

İsveç | Stockholm Camisi bir kez daha saldırıya uğradı

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Stockholm Camisi, bir kez daha ırkçı saldırıya maruz kaldı.

3 Nisan 2018 admin

İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Stockholm Camisi, bir kez daha ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Stockholm Camisi Yönetimi, yaptığı açıklamada, caminin kapısına gamalı haç çizildiğini belirtti.İslamofobik ve ırkçı saldırıların gün geçtikçe daha da arttığına işaret edilen açıklamada, saldırı kınandı.

Cami yönetimi, ”Sorumlu politikacıların saldırıları kınamamaları, ırkçıların Müslüman mabetlerine saldırma özgürlüğüne neden olmadı mı?” ifadelerini kullandı. İsveç devlet televizyonu SVT’nin haberine göre, Stockholm Camisi, 2017’de 22, 2018’in başından bu yana da 3 kez ırkçı saldırıların hedefi oldu.

Ne Olmuştu ?

Stockholm Camisi İmamı Halit Khaled Albed, daha önceki saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada caminin giriş kapısına kimliği belirsiz kişilerin Hristiyanlığın sembolü demirden bir haç iliştirdiğini ifade etmişti.

Albed, “Stockholm’ün Södermalm semtinde, başkentin en eski ve en büyük camilerinden biri olan Stockholm Camisi, bugün ırkçı bir saldırıya uğradı. Sabah caminin kapısına kimliği belirsiz kişiler Hristiyanların sembolü olan demirden haç iliştirmiş. Bizim burada olmamızı istemiyorlar. Camiyi kapatıp gitmemizi istiyorlar. Olayı polise bildirdik. Polis araştırma yapıyor.” ifadelerini kullanmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler