"GÜNDEM"

İsveç | Barış Aktivistleri Yeniden Gazze’ye Gidiyor

Ship to Gaza Derneği'nden İsveçli aktivistler, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla yaz aylarında yeniden Gazze’ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor.

2 Nisan 2018 admin

İsrail‘in Gazze‘ye uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla Ship to Gaza Derneği üyesi İsveçli aktivistler “Gazze İçin Donanma (Armada for Gaza)” adını verdikleri girişimle, tekrar denize açılacak. İsveç’in Göteborg, Malmö ve Uppsala kentlerinden yola çıkmaya hazırlanan aktivistler hummalı bir çalışma yürütüyor. “Gazze İçin Donanma” adlı girişim için üçüncü tekneyi satın alan dernek üyeleri, yazın Gazze’ye doğru yola çıkarak ablukayı delmeyi hedefliyor.

Girişime Gazze Özgürlük Filosu Da Destek Veriyor

Ship to Gaza Derneği Başkanı Jeanette Escanilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in ablukasını delmek için Gazze İçin Donanma adı altında bu yaz yola çıkacaklarını söyledi. Üçüncü tekneyi satın alarak hazırlıkların büyük bölümünü bitirdiklerini söyleyen Escanilla, “Üçüncü tekneyi aldığımız için çok mutluyuz. Tekne 5 metre uzunluğunda bir yelkenli. Birçok kişiyle İsrail’in yasa dışı ambargosunu delmek için bir kez daha yola çıkmayı sabırsızlıkla beliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Escanilla, İsrail’in Gazze ablukasını kırmak için Gazze’ye doğru yola çıkacak girişime Uluslararası Gazze Özgürlük Filosu ‘nun (Gaza Freedom Flotilla) da destek verdiğini vurgulayarak, ”İsveç’in Göteborg, Malmö ve Uppsala kentlerinde bulunan limanlardan 2 tekne bir gemi ile yola çıkacağız. Gazze Özgürlük Filosu’na ait tekneler Güney Avrupa üzerinden, büyük gemiler de okyanustan Gazze’ye hareket edecek.” dedi.

Dernek üyeleri, geçen sene temmuz ayında satın aldıkları 9 metrelik yelkenli tekneye Nobel Barış Ödülü sahibi ve aynı zamanda uzun yıllardır Filistinlilerin hakları için çalışan aktivist Mairead Maguire’nin ismini verirken, aralık ayında da İngiltere’den 20 metrelik bir gemi satın almışlardı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler