"GÜNDEM"

YTB | İnsan Hakları Eğitim Programına Başvurular Başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) yurt dışında öğrenimine devam eden üniversite öğrencileri için Türkiye'de düzenlediği "10. İnsan Hakları Eğitim Programı"na başvurular 29 Nisan'a kadar devam edecek.

1 Nisan 2018 admin

YTB tarafından düzenlenen ve yurt dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerine insan hakları ve ayrımcılık alanında eğitim ve Türkiye’deki kamu kurumlarını tanıma fırsatı sunacak olan “10. İnsan Hakları Eğitim Programı” 10-13 Mayıs’ta Ankara‘da düzenlenecek. Program kapsamında ilk üç gün ulusal ve uluslararası alanda deneyimli uzmanlar tarafından ayrımcılık, nefret suçları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapısı ve başvuru usulü gibi konularda teorik eğitim verilecek ve tecrübe paylaşımında bulunulacak. Eğitim programının son gününde ise Ankara’nın geleneksel mimarisi ile ünlü Beypazarı ilçesine gezi düzenlenecek.

YTB İnsan Hakları Eğitim Programına Kimler Başvurabilecek?

Eğitim programına, ABD, İngiltere, İsveç, Almanya, Danimarka, İsviçre, Avusturya, Finlandiya, İtalya, Avustralya, Fransa, Norveç, Belçika, Hollanda ve Kanada’da hukuk, iletişim bilimleri, psikoloji, siyaset bilimi, eğitim bilimleri, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, medya bilimleri, felsefe, filoloji, teoloji, işletme ve diğer sosyal bilimler bölümlerinde okuyan öğrenciler başvurabilecek.

Masraflar YTB Tarafından Karşılanacak

Katılımın ücretsiz olduğu program kapsamında, konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak. Ulaşım masrafları ise, gidiş ve dönüş biletleri Avrupa ülkeleri için ayrı ayrı 150 avroya kadar; ABD, Kanada ve Avustralya için 225 dolara kadar YTB tarafından karşılanacak.

Detayları ihep@ytb.gov.tr adresinde yer alan programa “basvuru.ytb.gov.tr” sayfasından 29 Nisan’a kadar başvurulabilecek. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler