"İngiltere"

İngiltere | “Hem Müslüman Hem İngiliz Hem Eğitimli”

2010’da başlayan ve sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanan Ipsos Mori araştırmasında ortaya çıkan bulgular, İngiltere’deki Müslüman toplumuyla ilgili ön yargılara meydan okuyor. Araştırmaya göre Müslümanlar, İngiltere'de İngiliz kimliğine en çok sahip çıkan ve eğitime en çok önem veren dini grup.

27 Mart 2018 admin

Ipsos Mori adlı araştırma kurumu tarafından yapılan ve bulguları 20 Mart’ta haberlere yansıyan araştırma, İngiltere’de Müslüman toplumu hakkında dikkat çekici bilgiler sunuyor.

 

“İngiliz Olmak” En Çok Müslümanlar İçin Önemli

Ipsos Mori araştırmasına göre, Müslümanlar İngiliz kimliğini, genel nüfus ortalamasından çok daha fazla sahipleniyor. Buna göre, genel ortalamada ulusal İngiliz kimliği sizin için önemli mi sorusuna yüzde 44 olumlu cevap verilirken bu rakam Müslümanlarda yüzde 55’e kadar çıkıyor. Araştırmaya göre Müslüman toplumunun yüzde 85’i kendini İngiltere’ye ait görüyor

 

Dini Kimliğine En Çok Sahip Çıkan Grup

Dini kimliğiniz ne kadar önemli sorusuna Müslümanların yüzde 94’ü “çok önemli” cevabını verirken yarısından fazlası düzenli olarak ibadet ettiğini ifade ediyor.

 

Müslümanlar Yüksek Öğrenim Vizyonunda Birinci

Dini gruplar arasında üniversiteye gideceğini beyan eden çocukların oranına en yüksek Müslümanlarda rastlanıyor. Diğer dini gruplarda yüzde 38 olan bu rakam Müslüman çocuklarda yüzde 56 seviyesinde bulunuyor.

Bununla beraber, işsizlik oranında Müslümanlar ortalamanın üstünde kalıyor. Birleşik Krallığın genelinde yüzde 4 olan işsizlik, Müslümanlar arasında yüzde 7’ye kadar çıkıyor.

 

65 milyon kişinin yaşadığı Birleşik Krallık’ta Müslümanlar 3 milyona yakın  milyonu aşkın kişiyle nüfusun yüzde 4.5’ini oluşturuyor. Müslüman toplumunun yarısının 24 yaş altı olduğu tahmin ediliyor. (meb)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler