"Fransa"

Fransa | Ayrımcılık En Çok Müslümanları Hedef Alıyor

İnsan Hakları Ulusal Danışma Komisyonu, Fransa'da Müslümanların diğer dine mensup kişilere göre daha fazla dışlandığını bildirdi.

23 Mart 2018 admin

Fransa’da ayrımcılık vakaları üzerine bir araştırma yapan İnsan Hakları Ulusal Danışma Komisyonu’nun açıkladığı veriler Fransa Müslümanlarının karşılaştığı ırkçı ve ayrımcı vakalara ışık tutuyor.

MedyaParis’in haberine göre, komisyonun yıllık raporunda, Fransa’da Müslümanların diğer dine mensup kişilere göre daha fazla dışlandığı ortaya çıktı. Haberde açıklamalarına yer verilen İnsan Hakları Ulusal Danışma Komisyonu Başkanı Christine Lazerges, ülkede İslam’a karşı bir güvensizliğin bulunduğunu kaydetti.

İslamofobik saldırılar hakkında verilerin paylaşıldığı haberde, Merkezi İstihbarat Servisine göre geçen yıl 72 Müslüman karşıtı saldırı kayıtlara geçti. Haberde, 2017’de, bir önceki yıla göre Müslüman karşıtı saldırılarda yüzde 7,5 oranında artış gerçekleştiği bildirildi.

Komisyon, ankete katılan kişilere İslam hakkında sorular sordu. Buna göre, ankete katılanların yüzde 44’ü İslam’ın Fransa’nın kimliği için bir tehdit olduğunu ve yüzde 61’i başörtüsünün toplumda sorun oluşturabileceğini düşünüyor.

Raporda, Fransa’da Müslümanların dışlanmasının sebebi olarak laikliğe ve kadın haklarına bağlılık ve yabancı düşmanlığı gösterildi.

Çoğu Kuzey Afrikalı 4 milyonun üzerinde Müslüman’ın yaşadığı Fransa, Avrupa’da Müslümanların en fazla bulunduğu ülkelerin başında geliyor. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler