"Almanya"

Almanya | Merkel: “Müslümanlar Almanya’nın Refahına Katkı Sağlıyor”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 171 günlük siyasi krizin ardından kurulan hükûmetin programını, Federal Meclis'te okudu.

23 Mart 2018 admin

171 gün süren siyasi krizin ardından Almanya’da Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokratlar (SPD) arasında kurulan koalisyon hükûmetinin programı Başbakan Angela Merkel tarafından sunuldu.

Avro Bölgesi’ndeki kriz, uluslararası terörizm ve Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen sığınmacılardan dolayı Almanya’nın son yıllarda sınamalardan geçtiğini belirten Merkel, bu gelişmelerin üstesinden gelinmesi konusunda yapılan tartışmaların ülkeyi ayrıştırdığını ve kutuplaştırdığını ifade etti.

Suriye’de 7 yıl önce iç savaşın başladığını, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve ülke nüfusunun yarısının sığınmacı olduğunu belirten Merkel, tüm bunların Avrupa Birliği’nin kapısının önünde yaşandığına dikkati çekti.

 

Almanya’daki Müslümanlar

Almanya’ya 1960’lı yıllarda İtalya, İspanya, Yunanistan, Türkiye ve başka ülkelerden çalışmak için insanların geldiğini ve çalışkanlıklarıyla ülkenin refahına katkı sağladıklarını anlatan Merkel, “Onların çocukları ve torunları bugün tüm Almanya’nın refahına katkı sağlıyorlar.” şeklinde konuştu.

Merkel, Almanya’da yaklaşık 4,5 milyon Müslümanın yaşadığına dikkati çekerek, bunların büyük bölümünün radikalizmi ve terörü reddettiğini söyledi.

Almanya’nın Hristiyan ve Yahudilikle şekillendiğini yineleyen Merkel, “Ancak burada yaşayan 4,5 milyon Müslümanın dini İslamın, Almanya’nın bir parçası olduğu da doğrudur.” ifadesini kullandı.

İslam konusunda federal hükümetin ve eyaletlerin geleceğe dönük yapılar oluşturması gerektiğini söyleyen Merkel, Türkiye’den imamların gelme modelinin 21. yüzyıl için yeterli olmadığını savundu.

Merkel bu konunun yeniden yapılandırılmasında Almanya İslam Konferansı’nın önemli bir rol oynaması gerektiğini kaydetti. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler