"Hollanda"

Hollanda | “Müslümanlar Değil İslam Hedef Alındı, Ortada Suç Yok”

Hollanda’nın Enschede kentinde yapımı sürmekte olan cami inşaat alanına 23 haç dikerek “İslam’a hayır” etiketiyle internette paylaşan Pegida üyelerine soruşturma açılmayacak.

22 Mart 2018 admin

10 Mart’ta   Enschede’de bir cami inşaatına 23 haç dikerek görüntüleri sosyal medyada “İslam’a Hayır, Sadece Özgürlük” etiketiyle paylaşan “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) hareketi üyeleri hakkında kovuşturmaya yer olmadığı açıklandı.

Hollanda Kamu savcılığından (Openbaar Ministerie) yayımlanan basın bildirisinde, olayın “şoke edici” olduğu ancak yargılamaya sebep oluşturacak bir durum yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada, Pegida üyelerinin söz konusu olayda “herhangi bir gruba karşı suçlayıcı veya ayrımcı bir ifadeye yer vermemeleri” sebebiyle kişiler hakkında dava açılmayacağı kaydedildi. Savcılık saldırganların “Müslümanları değil İslam’ı hedef aldığını”, bu hâliyle olayın “bir suç unsuru taşımadığını” açıkladı.

Pegida, geçtiğimiz yıl 12 Kasım’da da aynı şehirde cami yapılması planlanan araziye domuz kanı sürülmüş bir çarmıh yerleştirmişti. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler