"Yunanistan"

Yunanistan | Batı Trakya’da Irkçı Saldırılar Cezasız Kalıyor

Uluslararası Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği Sorumlusu Panayotis Dimitras, Yunanistan’da Müslüman Türk azınlığın hakları konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu belirtti.

20 Mart 2018 admin

Batı Trakya merkezli Millet Gazetesi’nin haberine göre, Uluslararası Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği, 2016 yılında Atina’da, “Yunanistan’da Millî Azınlıklar” konulu etkinliği basan Altın Şafak Partisi milletvekili ve üyelerinin neden olduğu olayla ilgili suç duyurusunun arşive kaldırılmasına karşı girişimde bulundu.

 

Altın Şafak Saldırıları

Aralık 2016’da DEB Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği tarafından Atina’da düzenlenen etkinlik, ırkçı Altın Şafak Partisi milletvekili ve üyeleri tarafından basılmış, etkinliği organize edenler ve özellikle DEB Partisi yöneticilerine yönelik, ırkçılık ve nefret söylemi içerikli saldırı yapılmış, etkinliğin devam etmesi engellenmek istenmişti.

Ayrıca DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, ölümle tehdit edilmişti. Söz konusu olaydan sonra Uluslararası Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği ile DEB Partisi suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu, olayın üzerinden bir yıl sonra, 2017 Aralık ayında, olayla ilgili “faillerin bilinmediği” gerekçesiyle arşive kaldırılmıştı.

 

“En İyi Türk Ölü Türktür”

Eski dışişleri bakanlarından Theodoros Pangalos’un “En iyi Türk, ölü Türk’tür” açıklamasıyla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Dimitras, “Adalet sistemi Pangalos’un son derece ırkçılık içeren Türk karşıtı açıklamasıyla ilgili olarak kendiliğinden harekete geçmeliydi. Pangalos’un 13 Şubat 2018 tarihindeki açıklamaları nedeniyle yaptığımız suç duyurusu sonucunda dosya hazırlanmak zorundadır. Bu gelişmeler, başka benzer gelişmelerle ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türk azınlık dernekleriyle ilgili Yunanistan’ı mahkûm eden kararlarıyla birlikte değerlendirildiğinde, doğal olarak Yunanistan’da Türk azınlık üyeleri için adaletin olmadığı inancı doğuyor” dedi. (meb)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler