"İngiltere"

İngiltere | “Entegrasyon Neden Sadece Müslümanlar İçin?”

“Bir Müslümanı Cezalandır” başlıklı skandal mektuplarla haberlere konu olan İngiltere’de Müslüman Konseyi, “entegrasyon” tartışmalarını yeniden gündeme taşıyor.

16 Mart 2018 admin

Britanya Müslüman Konseyi (MCB) tarafından 14 Mart’ta yayımlanan “Paylaştığımız İngiliz Geleceği: Müslümanlar ve Birleşik Krallık’ta Entegrasyon” başlıklı rapor, sürekli Müslüman topluluklar üzerinden tartışılan entegrasyon kavramına ışık tutuyor.

El Cezire’nin haberine göre, çarşamba günü parlamentoya sunulan çalışmada ülkedeki Müslüman toplumundan 30 liderin “eşit entegrasyon” talebi yer alıyor. Liderler, İngiltere’de entegrasyonun yalnızca Müslümanları konu edinerek gündeme taşınmasının açık bir ayrımcılık olduğunu savunuyor.

“Hükümet 2018’de başarılı bir entegrasyon politikası uygulamak istiyorsa bunu kapsayıcı bir formatta sunmalıdır.” diyen Britanya Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan aynı şeyin “İngiliz kültürü” kavramı için de geçerli olduğunu savunuyor. “Bazı insanlar ‘yeterince İngiliz değil’ gibi düşünülüyor” ifadelerini kullanan Khan, bu durumda söz konusu insanların “medenileştirilmesi gerektiği” düşüncesinin ortaya çıktığını vurguluyor.

Almanya’daki “öncü kültür” tartışmalarını hatırlatan “İngiliz kültürü” kavramı, ülkede aşırı sağcı ve ırkçı söylemlerin güç kazanmaya başlamasından sonra ortaya çıkmıştı.
İngiltere’deki en büyük Müslüman çatı kuruluşu konumundaki Konsey’e, 500 farklı organizasyon, cami, yardım kuruluşu ve okul dahil olmuş durumda.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ta yaklaşık 2 milyon 800 bin Müslüman yaşıyor. Müslümanlar nüfusun yüzde 4,4’ünü oluşturuyor. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler