"Almanya"

Almanya | Emniyet’ten “Şiddet Tırmanabilir” Açıklaması

Almanya’da Federal Emniyet Teşkilatı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekâtı sürerken ülkede Müslümanlara yönelik şiddetin tırmanabileceği bilgisine yer verildi.

16 Mart 2018 admin

Die Welt gazetesinin Alman Federal Emniyet Teşkilatı yetkililerine dayandırdığı habere göre, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı sebebiyle terör örgütü PYD/PKK yandaşlarının Müslümanlara ait binalara yaptıkları saldırıların artabileceği öngörülüyor.

Harekâtın başlamasından bu yana Müslümanlara ait çeşitli binalara 20’ye yakın saldırının gerçekleştiği Almanya’da tırmanan gerilim ortamı endişe yaratmaya devam ediyor. Gazeteye konuşan emniyet yetkilileri, boyayla bina ve araçlara zarar verme, yol kapatma, işgal ve kundaklama gibi şiddet eylemlerinin önümüzdeki günlerde de devam edebileceği uyarısında bulundu. Aynı habere göre bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, şimdiye kadar bu konuda 100’e yakın eylem rapor edildiğini aktardı. Yetkili, söz konusu olaylara terör örgütü sempatizanlarının dışında bazı Alman aşırı sol gruplarının da katılmış olabileceğini kaydetti.

Almanya’da son dönemde camilere yönelik saldırılar artmış, 8 Mart gecesi Lauffen kentinde, 11 Mart gecesi de Berlin’de camilere yanıcı madde atılmıştı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e Almanya’daki Müslümanlara, camilere ve ibadethanelere yönelik saldırılar münasebetiyle bir açık mektup yayımlayarak ibadethaneleri hedef alan bu terör saldırılarının sadece Müslümanları değil, aynı zamanda toplumun tamamını ilgilendirdiğini hatırlatmıştı. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler