"İsviçre"

İsviçre | “Hristiyan Dinî Günlerine Tatil Uygulaması Kaldırılsın”

Noel ve Paskalya tatillerinin İsviçre’de diğer dinî gruplar açısından eşitsizlik yarattığını savunan sosyalist aktivistler, Hristiyan dinî bayram tatillerinin kaldırılması gerektiğini düşünüyor.

15 Mart 2018 admin

İsviçre’nin Zürih şehrinde bir grup sosyalist aktivist, ülkede Hristiyanlığa ait dinî günlerin tatil olması uygulamasının iptal edilmesini talep etti. Fransız basınında yer alan habere göre, söz konusu tatil uygulamasının anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olduğu savunulurken, yeni düzenlemeyle Paskalya ve Noel gibi tatillerin İsviçre toplumunun tümünü kapsayan değerler olmadığına dikkat çekildi.

İsviçre’nin Hristiyan kültürel mirasının devlet eliyle vurgulanmasının eşitsizliğe sebep olduğunu belirten grup, kaldırılmasını talep ettikleri günler yerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 10 Mart İnsan Hakları Günü gibi tarihlerin tatil olarak ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

17-18 Mart’ta düzenlenecek İsviçre Sosyalist Gençler Kongresi öncesi ülkenin geleceği için eşitlikçi öneriler ortaya koymayı hedefleyen aktivistler Zürih Kanton Anayasası’nda yer alan dinî çağrışımlı ifadelerin de kaldırılması gerektiğini ifade ediyor. “Biz Zürih Kantonu halkı olarak yaradılışa olan sorumluluğumuzun farkındayız” cümlesindeki yaradılışın dinî yorumlamaya açık olduğunu savunan aktivistler, bunun yerine anayasaya “insanlara ve çevreye olan sorumluluğumuz”  ifadesinin eklenmesini talep ediyor. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler