"İngiltere"

İngiltere | Aşırı Sağcı Liderler Sınır Dışı Edildi

İngiltere’ye çeşitli programlara katılmak için gelen ikisi aşırı sağcı lider, ikisi Youtube fenomeni dört kişi göz altına alındıktan sonra sınır dışı edildi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından 13 Mart tarihinde yapılan açıklamada,  “kamu yararına elverişli olmadıkları” gerekçesiyle, internette yaptıkları yayınlarla ünlenen üç aşırı sağcı kişinin göz altına alınarak sınır dışı edildiği duyuruldu.

Aralarında Avusturya Kimlik Hareketi lideri Martin Sellner ve kız arkadaşı Brittany Pettibone’un da bulunduğu 4 kişi hakkında sınır dışı kararı verildi.

CNN’e konuşan bir yetkili, kararın hukuki olduğunu savunarak Sınır Güvenliği Teşkilatı’nın bu gibi durumlarda inisiyatif kullanabileceğini hatırlattı.

Sellner ve Pettibone, 6 Mart’ta Twitter’da paylaştıkları bir videoda Londra’daki Hyde Park’ta bir konuşma yapacaklarını duyurmuştu.

Avusturya’ya gönderildikten sonra Twitter’dan bir açıklama yayımlayan  Pettibone, İngiltere’de aşırı sağ liderlerle mülakatlar gerçekleştireceği için ziyaretinin engellendiğini savundu.    

Sellner ve Pettibone geçtiğimiz Temmuz ayında, “Avrupa’nın göçmen işgaline uğramasını engelleme” hedefiyle kiraladıkları bir gemiyle Akdeniz’de arama kurtarma faaliyetleri yapan gemilere engel olmaya çalışmıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler