"Sri Lanka"

Sri Lanka | Müslüman Karşıtı Saldırılar Sonrası Sokağa Çıkma Yasağı

Sri Lanka Hükümeti, Kandy şehrindeki cami, dükkan ve birçok evi hedefe alan Müslüman karşıtı saldırılar sonrasında şehirde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

7 Mart 2018 admin

Budistlerin yoğun olarak yaşadığı Sri Lanka’nın Kandy şehrinde, Müslümanlara yönelik şiddet olayları patlak verdi. Hafta sonundan beri devam eden olaylar neticesinde, yetkililer, bölgede kontrolü tekrar sağlayabilmek için sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Müslüman bir aşçının sattığı yiyeceklere gebeliği önleyici ilaç atmakla suçlanması sonrası çıkan olaylarda, Müslümanlarla birlikte, onlara ait ev, iş yeri ve birçok cami hedef alınarak kundaklanmak istendi. Polis kayıtlarına göre en az iki cami ve Müslümanlara ait dört dükkan saldırıya uğradı. Çıkan olaylarla ilgili açıklamada bulunan hükümet yetkilileri, partilerin ve halkın sorumluluk alması gerektiğini ifade ederken herkesi sakin olmaya çağırdı. Maliye ve medyadan sorumlu Bakan Mangala Samaraweera Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda, “ırkçı şiddeti teşvik etmenin bir suç haline getirilmesi, bunlara liderlik eden siyasetçilerin ise vatandaşlık haklarının ellerinden alınması gerektiğini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena, olaylarla ilgili olarak tarafsız bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Başbakan Ranil Wickremesinghe, polisin çatışmaları önleme noktasında pasif kaldığına dair iddialar üzerine ilgili polisler hakkında soruşturma açıldığını bildirdi. Yerel makamlar da polislerle ilgili soruşturma açıldığını doğrulayarak, onlarca kişinin de kundaklama olaylarıyla ilişkili olarak göz altına alındığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, ülkenin doğusunda, Müslüman çoğunluğun yaşadığı Ampara kasabasında, Müslümanlara ait dükkanlara ve bir camiye saldırıda bulunulmuştu. Olaylar neticesinde 5 kişi tutuklanırken, polis soruşturmanın devam ettiğini bildirmişti. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler